Zobacz pełną wersję : Jakie zabezpieczenie antykradziezowe?
Mam alarm i immobiliser? Jakie sa najskuteczniejsze zabezpieczenia auta przed kradzieża? Mysle o zalozeniu blokady skrzyni, a moze odciecie na magnes. Spotkal ktos jakis ranking skutecznych zabezpieczen?
bunkerites
26-05-13, 14:55
Blokade skrzyni i imobilajzer masz fabryczny.nic to nie daje.blokada raz nie chciala mi sie odblokowac i tak samo immo.polecam wypinac pompe paliwa.robie tak jesli parkuje w lesie auto na pare dni.zreszta jesli beda chcieli ukrasc auto to na lawecie wywioza.a jak sie mocno obawiasz kradziezy to zaloz nadajnik gps
Podłącze sie do tematu mam zamiar zabezpieczyc samochod przez przecięciem jakiegos obwodu i załozenie przycisku w kabinie. moje pytanie polega jaki obwód najlepiej przeciac aby przy przerwanym obwodzie i próbie odpalenia komputer nie wywalił błedu z ktorym potem moge miec problem.
w ek3 miałem podłączony przycisk pod pompe paliwa, zero błędów i spełniało swoją funkcje
Mam alarm i immobiliser? Jakie sa najskuteczniejsze zabezpieczenia auta przed kradzieża? Mysle o zalozeniu blokady skrzyni, a moze odciecie na magnes. Spotkal ktos jakis ranking skutecznych zabezpieczen?
Jesli planujesz zakładanie czegokolwiek do Civica 5d VII gen to nie wiem czy w ogole jest sens... To nie sa chodliwe samochody, jedynie co teraz jest kradzione to VIII geny wiec mozesz spac spokojnie :) a jesli sie upierasz to proponuje odciecie zapłonu. Tania, prosta i dosc skuteczna metoda.
To mnie pocieszyliście, że złodzieje nie chcą tego auta %-)
Ojciec u siebie w aucie robił takie przyciski. U mnie się bał bo nie wiedział co i gdzie.