PDA

Zobacz pełną wersję : Jakie zabezpieczenie antykradziezowe?

weran
26-05-13, 12:17
Mam alarm i immobiliser? Jakie sa najskuteczniejsze zabezpieczenia auta przed kradzieża? Mysle o zalozeniu blokady skrzyni, a moze odciecie na magnes. Spotkal ktos jakis ranking skutecznych zabezpieczen?

bunkerites
26-05-13, 14:55
Blokade skrzyni i imobilajzer masz fabryczny.nic to nie daje.blokada raz nie chciala mi sie odblokowac i tak samo immo.polecam wypinac pompe paliwa.robie tak jesli parkuje w lesie auto na pare dni.zreszta jesli beda chcieli ukrasc auto to na lawecie wywioza.a jak sie mocno obawiasz kradziezy to zaloz nadajnik gps

kozik1987
02-09-15, 21:38
Podłącze sie do tematu mam zamiar zabezpieczyc samochod przez przecięciem jakiegos obwodu i załozenie przycisku w kabinie. moje pytanie polega jaki obwód najlepiej przeciac aby przy przerwanym obwodzie i próbie odpalenia komputer nie wywalił błedu z ktorym potem moge miec problem.

rafal86
03-09-15, 10:22
w ek3 miałem podłączony przycisk pod pompe paliwa, zero błędów i spełniało swoją funkcje

mlawa85
03-09-15, 10:42
Mam alarm i immobiliser? Jakie sa najskuteczniejsze zabezpieczenia auta przed kradzieża? Mysle o zalozeniu blokady skrzyni, a moze odciecie na magnes. Spotkal ktos jakis ranking skutecznych zabezpieczen?

Jesli planujesz zakładanie czegokolwiek do Civica 5d VII gen to nie wiem czy w ogole jest sens... To nie sa chodliwe samochody, jedynie co teraz jest kradzione to VIII geny wiec mozesz spac spokojnie :) a jesli sie upierasz to proponuje odciecie zapłonu. Tania, prosta i dosc skuteczna metoda.

rm_125
03-09-15, 13:31
To mnie pocieszyliście, że złodzieje nie chcą tego auta %-)
Ojciec u siebie w aucie robił takie przyciski. U mnie się bał bo nie wiedział co i gdzie.