Zobacz pełną wersję : Jak zdjąć tylny zderzak w 4. gen.?
Jak sie demontuje tylny zderzak w Civicu 3D 1991?
http://dzida.neostrada.pl/zderzak.JPG
swiatel ze zderzaka nie trzeba wyjmowac, wystarczy tylko odpiac zlacze od spodu, potem odkrecasz 2 sruby w bagazniku ktore sa pod plastikiem i dwie pod autem oraz te przykrecone do nadkoli po obu stronach :) potem wystarczy juz tylko troche odgiac zderzak z jednego nadkola i pociagnac i powinno zejsc ;)
Siema Ziom
Opowiadaj co sie stalo ze masz opis ¨crashed ed6¨ i musisz zderzak sciagac ??
W tylek dostales czy jak ?
Ja rozbieralem wiekszosc elementow w 4gen wiec jak cos to pisz do mnie to ci pomoge droga korespondencyjna, bo inaczej sie nie da bedac w Hiszpanii :)
Ale ON nie mówił, że chce wyciągać przeciwmgielne, tylko zderzak... :D
Sie ma Filip. Tylny zderzak ma sie dobrze, tylko mam zardzewiale sruby od lampek tablicy rejestracyjnej i musze sciagnac zderzak zeby sie do tego dobrac, zeby zrobic porzadek z tym podswietleniem.
Anyway, rozwalony mam przod, koles w dostawczym Renault na skrzyzowaniu pomylil biegi i rozwalil mi troche przodu :cry: A, no i oczywiscie wszystkiego sie teraz wypiera i wkreca, ze to ja jemu wjechalem w tyl. Takze nieciekawie. Ale spoko, jakims sposobem odzyskam swoje pieniadze, najwyzej troche to potrwa.
Tak to wyglada:
http://zamek.gda.pl/~elmer/misc/crash.jpg
ała... maska do wymiany :( Wyrazy współczucia i przepraszam za OT :oops: Obawiam się, że będzie ciężko z odszkodowaniem... :( 3maj się :!:
Jak nie było w pobliżu żadnego świadka to naprawdę może być ciężko... Spróbuj jakoś się z gosciem dogadac, a jak nie to nie daj sobie nic wmowic...
weź kolegę na świadka i trzeba było policję wołać
Zawolalem policje po 3 minutach (chyba jakbym go walnal to bym tego nie zrobil), policjant jak przyjechal stwierdzil, ze to on cofal. Takze nie jest tak zle. Zobaczymy jak sie sprawy potocza, w razie ostatecznosci mam jego adres :wink:
elmer, czyli protokół z policji masz :?: To nie będzie tak źle :)
w razie ostatecznosci mam jego adres
najpierw lej a potem pytaj
Wspolczuje, ale nie martw sie kasa bedzie i na pewno wyjdzie na plus. Zaloz jeszcze moze jakies uszkodzone amorki albo wachacze, chlodnice itp. Tak zebys mial pewnosc ze na plus wyjdziesz.
MOJA MASKE OD CIVICA SI ROZWALIL !! tzn maske po mnie, ale od SI (jak by mialo jakies znaczenie, hehe :D )
Powiedz ze maska jest od lepszej wersji i jest duzo warta, no i kolor specjalny i wogole rarytas.
Dawaj adres to zrobimy mu najazd za ta mache ;)
zgodnie z aktualnym podziałem wątek zmienia miejsce :)