PDA

Zobacz pełną wersję : Depo paruje

plakon83
07-01-08, 21:00
szukajka nic nie wie

Zakupiłem do swojej Laleczki ej2 zamienniki DEPO świateł przednich, tak się złożyło, że jedna i druga zaparowała lekko (po ok 7cm kw.) w wewnętrznych rogach, może ktoś miał do czynienia z podobnym depoproblemem i wie co jest 5?
coś z wentylacją?
z góry thx pzdr:D

Sławek
07-01-08, 21:30
Taki urok zamienników. W większości nieoryginalnych lamp tak się dzieje.

plakon83
07-01-08, 21:53
jaki by nie był musi być na to jakaś rada. :)
Żeby była rada znana musi być przyczyna, identyczny brak szczlności w obydwu nowych lampach jakoś do mnie nie przemawia, ponoć lampy nie parują z braku szczelności, lecz braku odpowiedniej wentylacji.
ajuto !!

patyk_lks
07-01-08, 22:03
plakon83, sprawdź to i pojeździj trochę ze zdjętymi gumami.

plakon83
08-01-08, 17:22
dziś już odparowały, jak znowu będzie lać to popróbuję, ze zdjętą gumą

ceelx
08-01-08, 17:33
slyszalem o takim czyms jak wygrzanie nowej lampy

Nowy Kubi
08-01-08, 18:42
A ja miałem Depo nawet kupione jako używki od kogoś kto zmienił na soczewki i nie parowały ani nic, świeciły bardzo ładnie. Nie słyszałem do tej pory narzekań na Depo. Może masz coś pechową partię. Jak będzie znowu zachodzić, próbuj reklamować.

W lecie z kolegą montowałem soczewy do vectry B (nie Depo, jakieś inne). Przyszła zima i jedna czyściutka a druga cała biała. Zareklamował, kazali dostarczyć parę, i dostał 2 nowe.

wizardPl
08-01-08, 21:29
Ja tez mam nowe DEPO no i za pierwszym razem tez dostalem jakis chlam z zakurzonego starego magazynu, wymienilem i teraz sa ok zdarzy sie moze jakis kawalek pary no ale na cuda nie ma co liczyc za taka cene wazne ze refletory teraz swieca o niebo mocniej i jasniej, stracilem tylko el. regulacje bo kupilem bez.

skolopendra
09-01-08, 13:17
próbuj reklamować.

pewnie to znowu siakaś podróbka depo :/