PDA

Zobacz pełną wersję : Jakiej grubości MDF wejdzie do Civica 5D 96r?

Jarek
17-08-05, 09:02
Chcę załozyć 16,5cm głośniki w dzwiach i trzeaba zakupić MDF, ale jakiej grubości, żeby głośnik zmieścił się pod seryjnymi plastikami i nie wadził o szybę? Dodatkowo pytanie, to czy tweetery lepiej dać na słópki przednie, czy na te trójkąty od lusterek? Bo regulacją z poziomu radia tonami wysokimi nic nie wskuram, czy jak :?: Pozdro

jinjet
17-08-05, 09:30
MDF grubosci ok 2 cm wchodzi na legalu

lepszym umiejscowieniem gwizdkow byly by slupki ale muisz je ladnie wpasowac co proste nie bedzie, montaz w trujkatach jest zdecydowanie prostszy i mniej rzucajacy sie w oczy.

emg
17-08-05, 11:35
mdf 18 mm i dolna część przednich słupków jest zdecydowanie najbardziej korzystna, a tłistery najlepiej skierować osiami na lusterko wsteczne

jinjet
17-08-05, 16:21
i zrob z MDF-u a nie za sklejki tak jak w tej korolce - pod wplywem wody sklejka rozklei sie , MDF najwyzeh trochce nasiaknie i spuchnie .

emg
17-08-05, 21:55
Podzieliłem temat tu zostało o MDF-ie, w osobnym temacie o sposobie montażu.
Blokuję i jak coś ciekawego ktoś będzie miał do dodania to na prv i odblokuję.

nowy20;);)
15-12-06, 15:51
jesli moge sie podpiać .Chce sobie założyć takie głosniki na przód http://www.centrumelektroniki.pl/images/8569.png do 5d no i oczywiscie te dystansiki ze sklepu powe one maj 18 mm. I niewiem czy z tymi małymi głosnikami one wejda ?? w orginalny boczek ile mniejwiecej jest luzu miedzu boczkiem a blacha ?? Dodam ze sam bym sparwdził ale samochód jest w domu a ja gdzie indziej a chce je zamontowac po przyjezdzie ?? a i mam radio jvc 4x 45 to pociagnie te głosniki ?

Jarek
25-12-06, 01:01
Wejdą tam te głośniki, ale jeśli ich nie kupieś to ich nie kupuj, lepszym rozwiazaniem będą same mid-basy bez tych smiesznych tweeterkow. I do tego takie midbasy będą płytsze, przez co będziesz miał mniej problmów. A te Twetery tylko psują jakość tego głośnika ( choć i tak jest niska. ) Ale jak lubisz utrudniać sobie życie to Twoja sprawa. Kup te Powe jak już jesteś taki leniwy, a o grubość się nie martw... W razie czego jak będą za cienkie te dystanse to podłożysz pod nie maty, choć maty i tak powinno się pod MDF położć, ( jedna warstwa APP = 2mm ) także łatwo idzie zwiększyć w razie czego. Ja na przylkład kleiłem 2x12mm i przy wygłuszaniu musiałem je skrócić i obecnie są pewnie coś koło 20mm. Powodzenia. :)

///MvZ
27-12-06, 20:59
Nie chcą zakładać nowego tematu podpinam się pod ten.
Planuje kupić głośniki na przód do 5D. Mianowicie 165mm i dać dystanse. Tylko nie wiem czy one się tam zmieszczą. Zna ktoś głębokość tego otworu? Nie chce mi się rozbierać całej tapicerki z drzwi.
Głośniki które planuje tam wcisnąć to: http://www.carpower.pl/index.php?id=2&lang=pl&id_cat=22&id_item=63