Zobacz pełną wersję : Kolektor ssący
Witam.
Czy kolektor ssący od D16Z6, podejdzie bez problemu do D15Z6?
skolopendra
06-01-08, 20:05
no może z małym problemem ,ale podejdzie :d
A jaki to problem? :speszony: gra warta świeczki?
Nie jest tak tragicznie - może będzie trzeba kombinować z przewodami podciśnienia, ale wątpię, natomiast ten kolektor ma szersze kanały dolotowe i jak do tego zapodasz wkładkę, a jeszcze lepiej stożek to różnica będzie odczuwalna.
Przepustnica może zostać od D15?
skolopendra
07-01-08, 23:31
od D15?
może zostać
to ja się podłącze czy kolektor ssący z d16 niestety nei wiem dokładniej jakiego modelu podejdzie do d14z2? Dodam tylko ze nie chodzi o wzrost mocy tylko o to żeby rura od dolotu wchodziła z boku do kolektora nie od góry jak jest w z2
Tu masz opisane: http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=5265
to ja się podłącze czy kolektor ssący z d16 niestety nei wiem dokładniej jakiego modelu podejdzie do d14z2? Dodam tylko ze nie chodzi o wzrost mocy tylko o to żeby rura od dolotu wchodziła z boku do kolektora nie od góry jak jest w z2
Da rade zamontowac!
Zmiana może mieć sens również w silnikach d14 o 3 i 4 drzwiowym nadwoziu które posiadają taki sam kolektor jak Y7 jednak przy tak malej pojemności wydaje mi sie ze lepiej zastosować kolektor z d15b7 ktory ma taka sama konstrukcje jak Z6 lecz ma węższe kanały dolotowe.
Jesli podpasi Ci taki z d15b7 to mam taki z przepustnicą lub bez. W wawie mozna obejrzec. Oddam na pewno taniej niz chodzą te z d16