Zobacz pełną wersję : Problem z wycieraczkami przedniej szyby
Siema, mam problem z przednimi wycieraczkami, a mianowicie gdy chce uruchomię spryskiwacze to płyn wyleci na szybę ale wycieraczki nie uruchamiają się automatycznie, co bardzo utrudnia jazdę autem. W tym momencie muszę przytrzymać drążek przy kolumnie kierwnicy zeby je uruchomić. Wszystkie opcje wycieraczek działają poprawnie, tylko problem leży w sytuacji kiedy używam spryskiwaczy.
Może ktoś się spotkał z takim problemem i doradzi co by trzeba było zrobić?
Z góry dziękuje! :)
Biedna wersja. Co za problem trzymać do siebie i w dół? Plus jest taki, że z wersja auto już drze szybę przed płynem ; )
Plus jest taki, że z wersja auto już drze szybę przed płynem ; )
Mojego ojca to wkurza. Zanim płyn dotrze na szybe to wycieraczki już śmigają ;).
No niby wersja Elegance ;) Przy takiej niby wersji to aż nie wypada.. A czy problem trzymać? Nigdy nie spotkałem się w żadnym moim samochodzie z koniecznością przytrzymywania dźwigni, co dla mnie osobiście jest bardzo uciążliwe.
A jest opcja żeby to przerobić??
W D16 jest automat, ale jak z przekładką. Pewnie jakiś przekaźnik siedzi i jest proste jak barszcz. Znajdfz schemat elektryczny w manualu i zobacz co trzeba. Sam widzisz jak mówiłem - w automacie już wycieraczki śmigają bez płynu więc szyba będzie rysowana, co dla mnie jest jeszcze gorsze.
co kto lubi. Dla mnie to akurat zaleta że najpierw nawrzucam płynu i dopiero potem ruszę wycieraczki, niż automat *******ziela po suchej szybie zanim płyn do niej doleci.
Nie mogli zrobić normalnie jak w każdym aucie, spryskiwacz i automatyczne wycieraczki :/
Podobno poprzedni prezes Hondy z tego faktu popełnił harakiri, ale to tylko plotki ; D
popełnił harakiri,
włącznikiem wycieraczek:D
Podobno poprzedni prezes Hondy z tego faktu popełnił harakiri, ale to tylko plotki ; D
przynajmniej miał poważny powód :D