PDA

Zobacz pełną wersję : Oberwane lustra reflektora przedniego - prosze o porade.

rafaelloo31
06-01-08, 17:31
witam-ostatnio zmienialem zarowki na mocniejsze i zauwazylem ze jak zlapie za kostke z przewodami ktora jest zalozona na zarowke i delikatnie rusze kostka w dol cz w gore to lustra w srodku w kloszach maja luzy i przemieszczaja sie w gore lub w dol.Patrzac przez szklo lampy widac tez tak jakby dwie metalowe spinki w kazdej lampie na dole w srodku klosza.Mnie sie wydaje ze te spinki maja czymac ten wewnetrzny klosz albo lustro-tego nie wiem ale wlasnie tak to wyglada jakby sie one oderwaly od tego wewnetrznego klosza.Lustra w srodku drgaja i wiazka swatla zmienia czasami polozenie-napiszcie czy tak ma byc a jak nie to co z tym zrobic.I jeszcze jedno pytanie-czy ktos wie po grzyba w 5d sa podwojne klosze w przednich lampach-bo to tylko zabiera swiatlo!-dzieki pozdro

DamianPietras
06-01-08, 17:33
czy ktos wie po grzyba w 5d sa podwojne klosze w przednich lampach-bo to tylko zabiera swiatlo!-dzieki pozdro

nikt tego nie wie :) mnie też to wkurza bo auto mam sprowadzone z włoch i mam lekko przyciemnione te plastiki albo od słońca albo od płynów na myjni

Cairo
10-01-08, 08:57
wywalcie sobie ten klosz wewnętrzny to się dowiecie po co on jest. Co za odpowiedź nikt tego niewie. Akurat jest to bardzo oczywiste po co są dwa.

Wewnętrzny pełni funkje rozpraszania wiązki światła, a zewnętrzny estetyczną, nadaje lampie kształt.