Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : 6gen wachacz poprzeczny tyl

alexik
06-01-08, 12:24
Witam,

szukałem na forum ale nie było żadnych konkretów.

padaja mi gumy w poprzecznym wachaczu (tył 6gen)

w ASO do nabycia tylko razem z wachaczami ok 600 za wachacz + guma pod amorek (ok 200PLN/szt)
czy lepiej jest kupic jakiś zestaw tuningowy? skunk2 megan? jak wygląda trwałość gum?
czytajac forum wszyscy (prawie jednogłośnie) odradzaja zamienniki? a jak to jezt z wachaczami tuningowymi? chiałbym w końcu mieć z głowy...
zawieszenie to Eibach pro kit + KYB exelG(chyba) :agent:

!markos
06-01-08, 14:15
jak chcesz oem, to nowy wachacz w stanach jest DUZO tanszy niz w polsce. DUZO. srodkowa guma pod amortyzator tez jest dostepna. tez DUZO taniej niz w polsce.

a jak nie chcesz oem - to zostaja tuningi. z 2, ktore wymieniles: megan ma gumowe tuleje, skunk poliuretanowe.

rem36
09-01-08, 09:50
a to do 6 gena nie ma gum bez wachaczy? do 5 gen sa napewno dostepne bez problemu i kosztuja okolo50pln sztuka czyli komplet wychodzi 300...

alexik
10-01-08, 22:18
Wysłany: Wczoraj 9:50

a to do 6 gena nie ma gum bez wachaczy? do 5 gen sa napewno dostepne bez problemu i kosztuja okolo50pln sztuka czyli komplet wychodzi 300...

ale chyba nie w ASO!? bo w tym przypadku zamiennikom mowimy zdecydowane nie :aloha:

pozdro

sadam
11-01-08, 00:30
ale chyba nie w ASO
no wlasnie raczej w ASO bo tu zadko kto kupuje zamienniki :)

Dzida
11-01-08, 00:34
ale chyba nie w ASO
no wlasnie raczej w ASO bo tu zadko kto kupuje zamienniki :)

Oj mylisz się okrutnie ;)

SoZa
11-01-08, 13:15
Witam, wczepiam się w temat - Wiecie gdzie w wawie można dostać dobre zamienniki? Byłem dzisiaj w jc-intercars ale jakoś Pan nie mógł dać sobie rady z tematem. Prosze o info czy może będą pasowały z 5 gen? Sprawa pilna - Hanka stoi z rozebraną dupą więc można by to przy okazji ogarnąć. POMOCY PLIZZZZZZZZ

!markos
11-01-08, 14:12
nie beda pasowaly z 5gen. chyba, ze mowisz o cukierkach, te sa takie same.

Bodzlo
12-01-08, 10:18
Witam,

szukałem na forum ale nie było żadnych konkretów.

padaja mi gumy w poprzecznym wachaczu (tył 6gen)

w ASO do nabycia tylko razem z wachaczami ok 600 za wachacz + guma pod amorek (ok 200PLN/szt)
czy lepiej jest kupic jakiś zestaw tuningowy? skunk2 megan? jak wygląda trwałość gum?
czytajac forum wszyscy (prawie jednogłośnie) odradzaja zamienniki? a jak to jezt z wachaczami tuningowymi? chiałbym w końcu mieć z głowy...
zawieszenie to Eibach pro kit + KYB exelG(chyba) :agent:

Z tego co wiem to masz te same wachacze co ja ( moge sie mylić oczywiście)
Ja mam u siebie juz wymienione gumy i wszystkie sa orginalne no chyba ze te co wziołem od ciebie jednak nie są :d . reszte idze dobrac .

jurekkiller
12-01-08, 12:51
podczepie sie pod temat. Otoz do wymiany kwalifikuja sie u mnie wszystkie gumki/tuleje na wahaczu dolnym poprzecznym + te duze cukierki, planowalem od razu wymienic amory na koni kit, ale jak mechanik zaspiewal mi za wszystko (czesci czyli gumki itp ok 500zl+ sruby ok 80zl) 1250zl to usiadlem... Bo mowi, ze trzeba bedzie ciac te sruby i ze dwa dni to zejdzie. Najpierw powiedzcie czy to wszystko faktycznie moze tyle kosztowac? I ew mysle, ze lepeij by bylo zamiast ciac sruby itp kupic nowe 2 wahacze poprzeczne jakies tuningowe np http://www.tomson.com.pl/x_C_I__P_20233833.html (zakladam, ze beda rowniez do mojego civ'a) I tu moje pytanie (do tych co wiedza jak to takie wahacze sprawuja sie na naszych drogach) czy z racji tego ze sa one aluminiowe czy cos nie sa bardziej podatne na nasze dziurawe drogi? i czy wowczas jakbym sie na nie zdecydowal, to czy musze jakies gumki do nich kupowac, cos w nich rzezbic czy generalnie to wszystko jest p&p? Lub doradzcie co zrobic w takiej sytuacji bo nie usmiecha mi sie wywalac tylu hajsu.... :(

znalazlem takie cos na ebayuu: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HONDA-CIVIC-96-00-SKUNK2-REAR-CONTROL-ARM-BRONZE-LCA_W0QQitemZ270202827616QQihZ017QQcategoryZ33581Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HONDA-CIVIC-96-00-SKUNK2-CONTROL-ARM-SILVER-LCA-NEW_W0QQitemZ260202261170QQihZ016QQcategoryZ33581Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/HONDA-CIVIC-96-00-EK-REAR-LOWER-CONTROL-ARMS-LCA-LCAS-S_W0QQitemZ170184704542QQihZ007QQcategoryZ33581QQs sPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Czy znacie moze jakies "sklepy" ktore maja takie sprawy lub ew sprowadzaja...

SoZa
12-01-08, 14:06
Znalazłem wszystkie gumy, w hipolu na pradze mieli. Z przodu wymiana w dolnych wahaczach ok 1,5h (z użyciem praski i 2 bro), tył bede robił w poniedziałek. Cukierki na tył też kupiłem (nok), choć mam w pełni sprawne (nie chce mi sie jeździć specjalnie jak padną). Amorki założyłem wreszcie kayaby, springi eibahy -35, końcówki 555 i górne też 555 i jest MALINA. Jak troszku się ogarnę z czasem może podjade na spocik :) (a jak umyję bydlę i nie zdązę upaprać zrobię profil).

rem36
12-01-08, 19:35
tuleje w zamiennikach sa tragicznej jakosci, potrafia pasc po doslownie kilku tysiacach, w wielu miejscach mozna sobei pozwolic na zamienniki ale tutaj absolutnie nie.

SoZa
12-01-08, 22:27
Kosmicznej kasy na to nie wydałem, jak się rozpadnie pojadę po graty do ASO- teraz ciułam na ślub i na d18 - dlatego teraz zamienniki!

wunat
12-01-08, 23:22
Witam, wczepiam się w temat - Wiecie gdzie w wawie można dostać dobre zamienniki? Byłem dzisiaj w jc-intercars ale jakoś Pan nie mógł dać sobie rady z tematem. Prosze o info czy może będą pasowały z 5 gen? Sprawa pilna - Hanka stoi z rozebraną dupą więc można by to przy okazji ogarnąć. POMOCY PLIZZZZZZZZ

oj Ziom u nas jest niezly bajzel z tym... gumy do wachacza tyl sa w Hipolu na Bielanach, typ juz po mojej sprawie ogarnia ocb, ale nie jest o nie latwo...

alexik
13-01-08, 10:36
Ja mam u siebie juz wymienione gumy i wszystkie sa orginalne no chyba ze te co wziołem od ciebie jednak nie są . reszte idze dobrac .

Hej,

tak wachacz ten sam ale sprezyna krótsza. wymieniłem 2 z czterech. optycznie oryginały były w gorszym stanie niz NOKi ktore nabyłem, po 10tysiach NOKi padły a oryginały (sic 10cio letnie) działąja nadal...

w ASO twoerdzą ze gumy do wachacza tył poprzeczny 6gen można nabyc tylko i wylacznie z wachaczem... nie wiem moze ktoś wyjaśni.. a moze dla Ziomów z Wawy sprowadzaja tyleje oryginalne niekoniecznie w komplecie z wachaczem :agent:

Bodzlo
13-01-08, 11:33
Ja mam u siebie juz wymienione gumy i wszystkie sa orginalne no chyba ze te co wziołem od ciebie jednak nie są . reszte idze dobrac .

Hej,

tak wachacz ten sam ale sprezyna krótsza. wymieniłem 2 z czterech. optycznie oryginały były w gorszym stanie niz NOKi ktore nabyłem, po 10tysiach NOKi padły a oryginały (sic 10cio letnie) działąja nadal...

w ASO twoerdzą ze gumy do wachacza tył poprzeczny 6gen można nabyc tylko i wylacznie z wachaczem... nie wiem moze ktoś wyjaśni.. a moze dla Ziomów z Wawy sprowadzaja tyleje oryginalne niekoniecznie w komplecie z wachaczem :agent:

Mi dobierali w Japomoto :d zawiozłem stara i powiedziałem że ma być taki sam orginał :d no i był ale powiem ci z enawet nie sprawdzałem od czego on tak naprawde pochodzi