Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Blokujący się pedał gazu po wymianie prepustnicy D16Z6

hmielu84
20-05-13, 06:39
Witam wszystkich

Mam problem jak w temacie po wymiany przepustnicy napotkałem problem w postaci blokującego się pedału gazu podczas redukcji oraz ruszania, wygląda to tak jak by pod pedałem coś sie znajdowało i trzeba dość dużej siły aby go wcisnąć co powoduje szarpnięcie autem.
Dodam że od jakiekoś czasu zmagam się z problemem falowania silnika najpierw falował na zimnym więc wymieniłem oraz wyczyściłem krokowca co nic nie dało. Następnie wyczyściłem przepustnicę co spowodowało falowanie na zimnym oraz ciepłym :/ Więc przyszedł czas na przepustnice po wymianie falowanie na ciepłym ustało lecz pojawił się problem z blokującym się pedałem :(
Bardzo proszę o jakieś sugestie bo zaczynam się naprawde denerwować.

Pozdrawiam

bednar_ek35
20-05-13, 07:12
Prawdopodobnie blokuje Ci się przepustnica,musisz to wyregulować śrubką przy motylku(tzn.tam gdzie zaczepiasz linke)
Tylko nie wkręcaj jej zbyt mocno bo przepustnica będzie cały czas delikatnie uchylona i będą za wysokie obroty,jeszcze jedna opcja to blokująca sie linka.

birchie
20-05-13, 07:40
Nie wiem jaka długa jest linka gazu w D14, ale w moim D13 miałem kiedys taki efekt, kiedy przytrzasnąłem sobie cięgło między rozpórką a maską :rolleyes:

hmielu84
20-05-13, 10:28
Super chłopaki dziękuje bardzo za podpowiedzi :)

djfania
20-05-13, 12:34
zobacz sobie pod maską jak chodzi Ci motylek, ręcznie dodaj gazu. Jeżeli napotkasz na dośc mocny opor to przepustnica- u mnie było to samo a nawet dalej jest ale po dłuższym postoju auta.
Przeczyszczenie przepustnicy bardzo dużo pomogło, wymiana linki z d14 na d16 jeszcze więcej ;)