Zobacz pełną wersję : kolektor ssacy z d15z8 do d13 ?
Witam czy jezeli przeloze ssacy d15z8 z wtryskami i wiazka plus komp do d13 czy cos da wiecej mocy i czy wogule sie tak da?
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?59809-D13B2-mpfi-(na-D13B7-)-co-jeszcze-mo%BFe-by%E6-potrzebne
Tu masz o tym temat. Co prawda na innych gratach, ale o to samo chodzi ;)
Robiłem w zeszłym tygodniu u siebie takie coś i powiem, że rzeźba spora, ale da radę i nie jest tak trudno ;)
A sam walek z d15b2 da cos? Bo przegladajac forum niektorzy pisza ze tak...
W dalszym ciągu zmieniając na jakikolwiek wałek musisz wyrzeźbić instalację dla pompki elektrycznej, gdyż nie posiadają one krzywki do napędzania mechanicznej. Jedyny który podejdzie to z D14A1. Niełatwo znaleźć. Jeśli chodzi o poprawę, to w zależności od tego jak masz wyczuloną dupohamownie, możesz odczuć różnicę na plus, ale nie musisz. Łącznie zamkniesz się w 300zł maksymalnie.
Czyli z d15 cos tam daje tylko trza pompke plus napewno bak...z d14 mam walek tylko czasu nie ma na jego wlozenie...co mnie ostatnio niepokoi to jakis klekot delikatny pod maska na wolnych obrotach...jak dodam troszke gazu to szybciej a jak wiecej gazu to cichnie...nie jest to az tak glosny klekot bo trzeba sie wsluchac dobrze i przystawic ucho nisko do silnika...wydaje sie jakby on byl od strony skrzyni biegow tylko ostatnio slychac go od strony kierowcy kolo rozrzadu...nie wiem co to moze byc mam nadzieje ze nie panewka bo bym sie zalamal...cale podwozie odrestaurowane,z blacharzem umowiony na poprawke progow i wspawanie repertuarek a tu sie cos klekocze...moze przewrazliwiony jestem ;)