Zobacz pełną wersję : prosze o pomoc w sprawie opon
witam
Kupilem felgi alum 15 do mojej hani ale 2 opony sa do wymiany i teraz pytanie czy moge zalozyc opony 185 szerokie czy musze 195 , na felgach jest napisane et 38 i pod et jest jeszcze 15xh2 7j bo bym wolal 185 z praktyki lepiej sie trzymaja w koleinach
mozesz zalozyc i takie i take.nic sie nie stanie.wiadomo ze 195 bedzie lepiej trzymac ale bedzie miala mniejszy komfort
Nie napisales szerokosci felgi, np. 6
Im szersza opona tym bezpieczniej dla felgi. Felga ma zawsze tolerancje kilku rozmiarow, wiec jesli to standartowa 15 to nie ma problemu.
no ja wlasnie bym wolal 185 szerokosc felgi nie wiem ale bylo jeszcze napisane 7j ja na tym sie nie znam moze to jest to
ok dzieki chodzilo mi o ten wlasnie rozmiar
czy nie bedzie zamaly
Wedlug mnie lepszy bedzie 185/60/15...mi na 185 autko jakoś lata po drosze... 195 niby trochę większe a jest inna jazda.
na 7 cali to 195 to w zasadzie dolna granica zeby zalozyc normlanie opoen bez naciagania ale pewnie i 185 wcisniesz do d15 lepiej jezdzic na 185 generalnei a w zime na 175....