Zobacz pełną wersję : silnik d16z6 a osprzęt d15z6
pytanie czy jedno z drugim bedzie bez problemu banglic ? bo moj mechanik twierdzi ze tak, ale bez second opinion nie chce ryzykowac
komputer musi byc od d16z6 zeby bylo cacy(wystarczy przeprogramowac).i nie wiem jakie d15z6 ma obd.jesli ma obd 2 to potrzebna bedzie przejsciowka.pytaj JHM'ow.oni beda wiedzieli na 100%
Arturvf500
05-01-08, 15:47
pytanie czy jedno z drugim bedzie bez problemu banglic ? bo moj mechanik twierdzi ze tak, ale bez second opinion nie chce ryzykowac
nie; D15Z6 ma badziewny kolektor 4-1, sonde 1 kabel, cienszy kolektor dolotowy, inny krokowy, o OBD2 nie wspominajac; poza tym do D15Z6 idzie inna lapa przy rozrzadzie - ma inny rozstaw szpilek, musisz miec poduche od D16Z6 z 95r - aluminiowa, zwykla stalowa nie wejdzie
pozdrawiam
Artur
sonde 1 kabel
czy aby napewno?? bazujac na twierdzeniu ze d15z6 i d15z8 to te same(podobne) silniki to powiem ze w z8 sonda ma 4 przewody
a mnie sie wydawało ze zetki eco mają 5 żyłowa sonde przynajmniej z1 i z3 na 100%;]
d15z1 ma 5zylowa sonde tylko
Arturvf500
06-01-08, 01:10
sonde 1 kabel
czy aby napewno?? bazujac na twierdzeniu ze d15z6 i d15z8 to te same(podobne) silniki to powiem ze w z8 sonda ma 4 przewody
ale dyskusja jest o z6, ktory ma jednozylowa
pozdrawiam
Artur
cienszy kolektor dolotowy
Mierzyles moze kanaly w tym kolektorze? na oko jest on jak w y8 ale dokaldniej nigdy ich nei porownalem....
rozwalacie mnie panowie znajomoscia tematu ;) wniosek ze nie pasuje :d nie stac mnie na pelnego swapa teraz, wiec bedzie w takim razie zdrowe d15z6 i skrzynia d16z6. Bo ta to juz powinna bez problemu pasowac ;)