PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Sprzęgłem

kocu12
17-05-13, 21:40
Dzień dobry wszystkim
Ogólnie jak z rana do pracy jadę (civic 1996 VI)i wciskam sprzęgło i chce brać bieg to nie da się :P Po dłuższym czasie działa jak powinno ale jest to bardzo wkurzjącę . To taki efekt jakbym chciał bez sprzegła wrzucić bieg przy samochodzie włączonym i jest skrzypi jakby zępatki nachodziły na siebie . Wiem że jakoś można to wyregulować , ale jak bo ja się mało znam . Może ma ktoś podobny problem i łatwo się z tym uporać . Dziękuje z góry za odpowiedzi może ktoś pomóc :)

Jacek1983
17-05-13, 22:31
Wysprzęglik? Pompa? Sprawdź, czy nie masz wycieków w okolicach pompy i wysprzęglika. Ew. odpowietrz układ. Jest podobny temat teraz na głównej stronie jak również kilka innych na forum, poczytaj.

A może sprzęgła do końca nie wciskasz? Ja się sam na tym złapałem ostatnio, jak dwójki nie mogłem wbić.:D

kocu12
17-05-13, 23:09
Dzięki :) Ale to napewno coś się stało bo już dwa lata jeżdze i nie było problemu a teraz jak stoi i zrana trzeba zapalić to coś się dzieje . Ale zwrócić na wycieki ??;> Nie ma , brak ? a wysprzęglik a co konkretnie?;>

pablo12
19-05-13, 07:08
czy szczelny jest zdejmij tą harmonijkową gumę i zobacz w jakim jest stanie jak bolec chodzi czy syfu nie ma potem zobacz pompę pod pedałami czy tam nie cieknie już, sprawdz poziom płynu to prosty mechanizm albo te dwie rzeczy masz, albo samo sprzęgło