PDA

Zobacz pełną wersję : Centralny od kierowcy padł ?

driven22
15-08-05, 22:51
Witam, dzisiaj coś się powaliło z centralnym od kierowcy. Nacisnąłem pilota- zamkneło wszystkie drzwi poza kierowcy. Otworzyć już nie otwiera musze wsadzić kluczyk, przekrecić wtedy otwierają się wszystkie? Co jest grane? Siłownik poleciał? sterowanie? Pozdrawiam i prosze o sugestie.

Dzida
15-08-05, 22:54
Ściągnij "boczek" i sprawdź... Może się jakiś kabelek wychaczył... :] Siłownik raczej odpada...

Spróbój może przekręcić kluczyk od strony pasażera, i zobacz, czy sie kierowca zamknie...

ppm702
15-08-05, 23:13
może kabelek, ale raczej stawiałbym na kostkę spinającą cięgno od siłownika z fabrycznym cięgnem. Wtedy siłownik pracuje a nie przesuwa cięgna i nie otwiera drzwi. Ja u siebie już wymieniałem kostkę w drzwiach kierowcy.

emg
16-08-05, 08:26
1. Temat do innego działu
2. zdejmij boczek i popatrz albo jedź do jakiegoś fachmana bo wróżką nikt nie jest - powodów może być wiele - zwalony siłownik, przerwane kable, odkręcone cięgno. Pilot jest oryginalny czy dokładany? Czy siłownik próbuje zamykać? itd itp

driven22
16-08-05, 10:12
ppm702 dokładnie trafiłeś. Nie potrzebna panika. Odkręciła się śrubka od kostki spinającej cięgna. Całe szczęście nic się nie zjarało. Guma na siłowniku potrzaskana jest mocno, porozrywana. Może tam podpływac woda? Samej gumki to raczej nigdzie nie znajde. Temat można zamknąć. Dzięki za odpowiedzi.

ppm702
16-08-05, 10:31
gumki nie masz szans kupić. Woda może się dostawać, także wymień siłownik w miarę szybko zanim Ci się zjara np. w pozycji zamkniętej, zrobi przepięcie na sterowniku i będziesz musiał rozbić szybę bo auto będzie zaryglowane na amen (miałem tak kiedyś, tyle że woda dostała się do sterownika centralnego). Kupisz sam siłownik na Wolumenie - groszowe sprawy. Powodzenia i zamykamy :)