PDA

Zobacz pełną wersję : Czy w 1997 roku bylu Hondy Civic bez ABS?

gmwojcik
04-01-08, 16:18
Witam!

Od razu przepraszam, jesli przeoczylem juz takie pytanie, ale z tego co widze - jeszcze go nie bylo.

Mam Civica z 1997 r. 3D, silnik 1.4 jak w moim profilu.

Czy to w ogole mozliwe, ze moja Hania nie ma ABS-u? Niestety w tych sprawach jestem ciemny jak ciemnia fotograficzna, w kazdym razie kontrolka sie nie zapala i na pierwszy rzut oka nie ma jej na desce (miejsce gdzie powinna byc po podaniu intensywnego swiatla latarki wydaje sie byc puste), po nacisnieciu hamulca mam zwykly pisk opon bez pulsowania :-(

Bardziej precyzyjnie - czy moze byc tak, ze mam ABS, ale zepsuty, albo czy jakis lobuz go po prostu wykrecil? Gdzie mozna pod maska sprawdzic czy jest np. pompa ABS czy jak sie to tam nazywa. Facet, od ktorego kupowalem pol roku temu mowil, ze ABS ta Honda ma.

No i przy okazji czy bywaja Hondy z 1997 bez naklejki oznaczajacej pojemnosc silnika z tylu pod prawa lampa? Na mojej nie ma i zastanawiam sie czy tak ma byc czy ktos oberwal. Do tej pory widuje tylko z naklejkami...

pozdrawiam
Grzegorz

skolopendra
04-01-08, 16:27
ze moja Hania nie ma ABS-u
jak najbardziej mozliwe

No i przy okazji czy bywaja Hondy z 1997 bez naklejki oznaczajacej pojemnosc silnika

jak odlepisz jak ja na mojej to nie będzie

wrzuć foto silnika to Ci powiem czy był abs czy nie

po lewej stronie silnika pod filtrem paliwa powinien być modulator abs taka wielka kwadratowa kostka z aluminum z przewodami

ale obstawiam że nie było
.........nie dopytałes sprzedawcy przy zakupie ??

bolon
04-01-08, 16:28
możliwe
sam taką mam :afro:

Bodzlo
04-01-08, 17:44
możliwe
sam taką mam :afro:

I ja też :)

wierzba
04-01-08, 21:22
Ja też niemam - a moja to praktycznie full opcja - szyber,elektryka,poduchy,klima aż dziwne że nie ma abs-u :/