Zobacz pełną wersję : woda pod kolem zapasowym
Witam mam problem jak jezdze w deszczu zbiera mi sie woda w bagazniku pod kolem zapasowym, prawdopodobnie jest to jakas nieszczelnosc , tylko nie wiem gdzie i jak jej szukac .
czy mial ktos moze taki problem.? Prosze o pomoc pzdr
Najprosciej to jedna osoba w bagazniku siedzi a druga z weza leje wode i obserwowac gdzie przecieka :P
Woda może sie dostawać przez plastikową spinkę od zderzaka. U mnie w sedanie zauważyłem z prawej strony że jest wilgotno w tym miejscu ale na szczęście woda nie leci. Wywal cala tapicerke z bagażnika i pojeździj tak troche wtedy powinieneś zobaczyć gdzie jest przeciek.
U mnie w VI to byl dolny rog uszczelki od tylnej szyby. Tak jak DRIVERSS pisze, wez sobie weza albo po prostu butelke z Ludwika i lej powoli na kazde miejsce gdzie woda moze przeciekac, jesli woda sie szybko zbiera to na pewno wyczaisz cieknace kropelki :)
dzieki za podpowiedz musze tak to sprawdzic pzdr
Miałem ten sam problem - jak zdejmiesz zderzak tylny, to pod tylnymi światłami jest odpowietrzacz - chyba z obu stron. U mnie uszczelki od niego się ze starości rozleciały i tamtędy woda się dostawała - Rozwiązaliśmy to uszczelniając silikonem :)
Mam to samo w 5d. Miałem wannę w bagażniku...
Lałem wężem, ale nic nie wyszło, czy to może być uszczelka przy klapie bagażnika?? Prawa lampa tez zbiera wodę. Gresioo zdjęcie zderzaka to duzo zabawy??
woda do bagażnika lubi wlecieć na łączeniu lampy z karoserią. Polecam uszczelnić od góry łączenie obudowy lampy z karoserią (np. bezbarwnym silikonem). Zdjęcie zderzaka jest proste (dwie śrubki pod zaślepkami, chyba 4 od spodu i chyba po 2 w nadkolach tylnych).