Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : woda pod kolem zapasowym

Gimel
16-05-13, 23:32
Witam mam problem jak jezdze w deszczu zbiera mi sie woda w bagazniku pod kolem zapasowym, prawdopodobnie jest to jakas nieszczelnosc , tylko nie wiem gdzie i jak jej szukac .
czy mial ktos moze taki problem.? Prosze o pomoc pzdr

DRIVERRS
17-05-13, 06:28
Najprosciej to jedna osoba w bagazniku siedzi a druga z weza leje wode i obserwowac gdzie przecieka :P

janekldz
17-05-13, 07:55
Woda może sie dostawać przez plastikową spinkę od zderzaka. U mnie w sedanie zauważyłem z prawej strony że jest wilgotno w tym miejscu ale na szczęście woda nie leci. Wywal cala tapicerke z bagażnika i pojeździj tak troche wtedy powinieneś zobaczyć gdzie jest przeciek.

chrupek
17-05-13, 08:42
U mnie w VI to byl dolny rog uszczelki od tylnej szyby. Tak jak DRIVERSS pisze, wez sobie weza albo po prostu butelke z Ludwika i lej powoli na kazde miejsce gdzie woda moze przeciekac, jesli woda sie szybko zbiera to na pewno wyczaisz cieknace kropelki :)

Gimel
20-05-13, 12:32
dzieki za podpowiedz musze tak to sprawdzic pzdr

gresioo
12-07-13, 15:10
Miałem ten sam problem - jak zdejmiesz zderzak tylny, to pod tylnymi światłami jest odpowietrzacz - chyba z obu stron. U mnie uszczelki od niego się ze starości rozleciały i tamtędy woda się dostawała - Rozwiązaliśmy to uszczelniając silikonem :)

kedud
29-07-13, 10:16
Mam to samo w 5d. Miałem wannę w bagażniku...
Lałem wężem, ale nic nie wyszło, czy to może być uszczelka przy klapie bagażnika?? Prawa lampa tez zbiera wodę. Gresioo zdjęcie zderzaka to duzo zabawy??

Labbit
31-07-13, 23:22
woda do bagażnika lubi wlecieć na łączeniu lampy z karoserią. Polecam uszczelnić od góry łączenie obudowy lampy z karoserią (np. bezbarwnym silikonem). Zdjęcie zderzaka jest proste (dwie śrubki pod zaślepkami, chyba 4 od spodu i chyba po 2 w nadkolach tylnych).