PDA

Zobacz pełną wersję : skrztpi,trzaska

Bartas29550
04-01-08, 12:20
to sa jakby trzaski takiej blachy o balche jakby cos przeskakiwalo, napiszcie czy u Was jest wlasnie tak jak opisuje ja.Mam sedana z 99 z przebiegiem 111 tys wymienilem gumy we wahaczu(cukierki) ale nic nie pomoglo.Te trzaski istnieja tylko z lewej strony kilka razy probowalem wyciszyc polke i czasem wydawalo sie ze to mija jednak tylko na jakis czas.
Pomozcie bo trace na to zdrowie i w myslach wyzywam Hanke od najgorszych gdy zaczyna trzaskac a ja mam pasazera.
Jeszcze jedna uwaga to slychac bardziej na wolnej jezdzie choc i na szybkiej tez wystepuje tylko zaglusza to inny halas np wydechu.
ustepuje gdy z tylu siadaja ludzie i zawiecha ma obciazenie
dziekuje za pomoc bardzo i sory za poemat
ps sprzeyny odpadaja wymienialem :(
bita nie byla mam od nowosci

skolopendra
04-01-08, 12:24
trudna sprawa :/

a nie była ona kiedyś bita ??
i stad te naprężenia a w końcu skrzypienie
niektórzy smarują wszystkie połączenia jak leci np silikonem

resin
04-01-08, 15:26
Witaj, nie wiem czy mam to samo ale u mnie też skrzypi lewy tył, dźwięk taki sam (przynajmniej z twojego opisu tak wnioskuje), tylko u mnie skrzypi pod obciążeniem. Znajomy mechanik powiedział mi, że padnięty jest Simmerblock (nie wiem jak to się pisze), mówił że nic złego się tam nie dzieje tylko skrzypi, Ale za to jak wkurza.

skolopendra
04-01-08, 15:29
że padnięty jest Simmerblock

tak jest tylko ze kolega
(cukierki)
już wymienił i nie pomogło
a Tobie zapewne wymiana wystarczy aby było ok

SiwyCoupe
04-01-08, 15:38
Bartas29550, sqa jeszcze takie male tulejki od amorkow juz zapomnialem jak to sie nazywa ale wymienialem je kiedys w swoim starym sedanie...w hondzie mnie kosztowaly 80zl za sztuke sprawdz gdzies na kanale moze to to....