PDA

Zobacz pełną wersję : Szumi, wyje z przednich kół.

a4avant
04-01-08, 01:01
Witam,
Od niedawna jestem posiadaczem Hondy Civic z 2000r. Z przodu mam jakies Chinskie opony z tylu Micheliny.Jezdzac slysze z przodu szum ktory nasila sie wraz z predkoscia.Myslalem ze to wina opon, ze sa zzabkowane i dlatego tek wyje.Przelozylem wiec przednie opony na tyl liczac na jakas poprawe a tym czasem nic.Zadnej zmiany.Nadal szumi.
Czy ktos moglby mi poradzic co moze byc przyczyna takiego stanu?Moze to jaies lozysko?
Bardzo prosze o pomoc.

sadam
04-01-08, 07:09
kolego nie ten dzial http://www.civicklub.pl/fi/viewforum.php?selected_id=f1&sid=8c6d83d2764be1d786d3d179244f7d21

bardzo mozliwe ze to jakies lozysko, ale sprawdz tez czy np nadkole gdzies nieodstaje przez co mogloby szumiec

Gonzo
11-01-08, 11:30
Stawiam na lozyska... Wczoraj zmienilem i sie cicho zrobilo... a mialem identyczny problem

siwas
26-08-08, 11:57
Sor za odgrzanie kotleta

Gonzo
Sam wynieniales lozysko,duzo z tym roboty i czy do ogarniecia samemu?
jakiej firmy kupiles lozysko ?

http://allegro.pl/item422204307_lozysko_kola_przod_honda_cr_v_logo_c ivic_91_00.html

znalazlem cos takiego?

SkąpyPan
21-09-08, 22:36
troche stary temat ale luz.może przyda się zwiedzającym:P miałem takie coś w tylnym kole. Gdy coraz szybciej jechałem coraz głośniej ryczało. na początku myslałem ze to przez duży bieżnik ale ostatecznie okazało sie ze to łożysko. pozdro

Włóczykij
23-09-08, 14:23
I to najczęściej przy określonych prędkościach, no chyba, że jest tak wyjechane, że wyje na okrągło... U mnie przy 85km/h i 105km/h wyraźnie słychać jednostajne wycie z okolic prawego, tylnego koła. Łożysko do wymiany jak nic niestety...

pe-ter
23-09-08, 19:49
łożysko, i nie kupujcie najtańszych dostępnych - bo dłużej niż pół roku nie wytrzymają

dudi307
23-09-08, 20:08
Ja mam do wymiany przednie, ale czy mozna to zrobic samemu w garazu? Z tylu to nie problem wymienic razem z piasta, a z przodu?

olszes
24-09-08, 12:58
hej, podepne sie do tematu, ja u siebie wymieniłem oba tylne i nadal wyje ??? czy jakies inne opcje, wchodza w gre, np za twarde opony ? dotego wycie nie jest jednostajne tylko falujace, i jak ktos okreslil wyje jak most w poldku :)

chyba nikt tego nie ogarnia ??? no cóz trzeba do mądrych serwisów sie udać ;)

SkąpyPan
25-09-08, 23:09
hej, podepne sie do tematu, ja u siebie wymieniłem oba tylne i nadal wyje ??? czy jakies inne opcje, wchodza w gre, np za twarde opony ? dotego wycie nie jest jednostajne tylko falujace, i jak ktos okreslil wyje jak most w poldku :)

chyba nikt tego nie ogarnia ??? no cóz trzeba do mądrych serwisów sie udać ;)

Być może masz krzywe felgi. gdy ja wymieniłem łożysko u siebie to wycie ustało ale nadal było takie delikatne falujące. wyprostowałem tylne felgi i cisza jak makiem zasiał:D pozdro

olszes
28-09-08, 12:40
Być może masz krzywe felgi. gdy ja wymieniłem łożysko u siebie to wycie ustało ale nadal było takie delikatne falujące. wyprostowałem tylne felgi i cisza jak makiem zasiał:D pozdro

Fele sprawdzone: proste, wiec to nie to :(

mont
08-05-09, 22:38
mi tez cos szumi i teraz sie zastanawiam czy to rainsporty2 sa takie glosne, bo na toyo w zeszlym sezonie tego nie czulem, czy tez cos z lozyskami
wypowie sie jakis posiadacz rainsportow
EDIT:
jednak chyba lozyska:/

olszes
15-05-09, 19:28
u mnie zmiana opon i zniwelowanie negatywu pomogło :) juz nie wyje :D