Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Centralny zamek

the-one
03-01-08, 23:51
Witam. Szukalem, czytalem ale odpowiedzi nie znalazlem.

Problem dotyczy drzwi pasazera.
Jak zamykam drzwi to od strony kierowcy zamykaja sie bez problemu a w tych od pasazera nie. Ten zameczek od wewnatrz (lock) niby dochodzi do konca ale drzwi nadal sa otwarte dopiero jak docisne zamek to sa zamkniete. Przu otwieraniu wszystko ok. Nie ma mowy o zamknieciu wszystkich drzwi kluczem (zamykaja sie tylko kierowcy)

Roznie to bywa... Nie wiem jak u was ale u mnie ciezko te przelaczniki zamka przelacza sie recznie. Czasami bywa tez ze jak przelacze lock z lewej strony to z prawej zamek stuka szybko kilka razy a nic sie nie zamyka.

Problem pojawil sie od miesiaca gdy jeszcze nie bylo mrozow. W zeszla zime mialem spokoj. Auto nie posiada alarmu z centralka itp.

Jakies dobre rady? Dzieki. Pozdr.

skolopendra
03-01-08, 23:53
temat wielokrotnie omawiany
nie obijaj sie ,tylko :szukaj: :szukaj: :szukaj:

Revoltec
04-01-08, 02:13
Taka kostka co trzyma ciegno od centralki i ciegno od zamka poluzowała sie zdejmij boczek i dokrec jak to nie to to poprostu juz pada silownik kup nowy i po problemie koszt siłownika 7zł.

drypaul
04-01-08, 09:21
U mnie zaczęły się problemy jak przyszły mrozy. Po całej nocy drzwi pasażera nie otwierają się jak przekręcam kluczyk w drzwiach kierowcy. Dopiero po kilkunastu minutach jazdy zaczyna działać.
I czasem mam problem z zamknięciem drzwi. Mechanizm nie załapuje i drzwi się po prostu odbijają od karoserii. I tak mam od strony kierowcy i pasażera, ale nie zawsze, no i tylko przy sporym mrozie.

Revoltec
06-01-08, 02:26
Przymarza centralka to akurat jest czeste przy duzych mrozach

Kosciech
06-01-08, 11:09
Moja rada: zdejmij boczek i przesamruj zamek olejejm przekładniowym (hipol) lub zwykłym silnikowym, bo z tego co piszesz (ciężko chodzi cięgno look) to zaczyna zamek się zacinać bo nie ma smarowania i siłownik nie ma siły żeby przestawić cięgno.