PDA

Zobacz pełną wersję : Cieknąca pompa wspomagania

MaQ
15-05-13, 08:47
Witam wszystkich,
Jakis czas temu rozbieralem magiel aby wymienic uszczelniacz oraz przeszlifowac listwe. Po zlozeniu zalalem uklad plynem ATF mimo wielu ostrzezen ze strony forumowiczow. I mam za swoje, pompa wspomagania zaczela sie pocic od dolu gdzie znajduje sie taki maly dekielek, przy dolnej srubie mocujacej.
Czy ta nieszczelnosc juz skazuje pompe na wymiane badz regeneracje? Czy moze wlanie PSF daloby rade powstrzymac wyciek (moze jest gestszy)? Dodam ze plynu prawie w ogolne nie ubywa ze zbiorniczka.

Lune
15-05-13, 09:55
Cześć,
Sam mam zalany układ płynem ATF od dwóch lat - zero problemów. PSF jest wręcz rzadszy, więc na pewno wycieku nie powstrzyma. A może spróbuj ten dekielek odkręcić i go spróbowac uszczelnić? Nie masz nic do stracenia ;)

piotreek23
15-05-13, 10:01
Moja też się poci..z racji wieku (płyn nie wymieniany od X lat ;)) Jak nie cieknie to kontrolować.

MaQ
15-05-13, 10:01
Cześć,
Sam mam zalany układ płynem ATF od dwóch lat - zero problemów. PSF jest wręcz rzadszy, więc na pewno wycieku nie powstrzyma. A może spróbuj ten dekielek odkręcić i go spróbowac uszczelnić? Nie masz nic do stracenia ;)

Ten ATF rowniez u mnie siedzi juz ok. 1,5 roku i problem zaczal sie niedawno. W sumie racja z tym rozebraniem, ewentualnie jakby cos nie poszlo to pompe zakupic i jazda:)
Jeszcze pytanie techniczne, jak prawidlowo powinno sie oprozniac uklad wspomagania z obecnego plynu?