Zobacz pełną wersję : lewe powietrze
mam problem z obrotami raz dobrze chodza raz spadaja a na zimnym silniku zawsze spadaja i wszystko telepocze krokowy juz czyscilem w sumie wiele rzeczy robilem zeby to naprawic ale nic.uszczelnilem caly dolot powietrza jak tylko moglem ale dalej to samo.gdy zatykam wlot poweitrza reka silnik nadal chodzi slysze swist poweitrza w skrzynce do ktorej jest podlaczona rura wlotu.sprawdzalem to i w djej dnie sa 4 dziorki ale zrobione fabrycznie jak mysle jest to odpluw wody.jest jakis inny sposob zeby sprawdzic czy samochod niebierze lewego powietrza?
skolopendra
03-01-08, 19:45
uszczelnilem caly dolot powietrza
bez przesady
lewego powietrza?
chyba nie bardzo
jak czyściłeś krokowy to dałeś nowa uszczelkę ?? pasowało by jeszcze wymienić uszczelkę przy kolektorze
albo żle wyczyściłeś krokowy??
wlot poweitrza reka silnik nadal chodzi slysze swist poweitrza w skrzynce do ktorej jest
zatyka sie samą przepustnice a nie rurę :bicie:
gdy zdjolem oslone filtra i wlaczylem silnik to ledwo co chodzil strasznie nim trzeslo doszedlem do wniosku ze zaduzo powietrza ma(zla mieszanka).lewe powietrze moze dostawac sie tylko za przepustnica?wydaje mi sie ze dobrze go wyczyscilem.cala noc lezal w benzynie ekstrakcyjnej zreszta niepierwszy raz juz to robilem pozatym tez wymienialem silniczek na inny by sprawdzic czy niejest uwalony ale objawy te same.uszczelki zostawilem te same wiem ze powinienem ale bylu w dobrym stanie a ja zabardzo niemam dostempu do aso gdyz jestem w angli
skolopendra
03-01-08, 22:48
gdy zdjolem oslone filtra i wlaczylem silnik to ledwo co chodzil strasznie nim trzeslo
po zdjęciu osłony powinien silnik chodzić normalnie
wydaje mi sie ze dobrze go wyczyscilem.cala noc lezal w benzynie ekstrakcyjnej
takie czyszczenie nie jest raczej zbyt dobre :/
uszczelki zostawilem te same
kiepski pomysł,można tak robić jak wszystko jest ok ,a nie jak się chrzani , i nie wiadomo co
zabardzo niemam dostempu do aso gdyz jestem w angli
tam też w brew pozorom ;) jest aso
wracając do silniczka ,sam dałem opis jak go czyścić więc poszukaj
wiec co moze byc przyczyna tego ze po zdjeciu oslony filtra samochod stracil obroty? a nie pracowal normalnie jak powinien.myslalem wlasnie ze to lewe powietrze.takei zachowanie jest spewnoscia spododowane powietrzem tylko dlaczego?
skolopendra
03-01-08, 23:43
krokowy
rozbierz go i raz jeszcze wyczyść
ale jak jeszcze mam go wyczyscic?najpierw moczyl sie cala noc w bezynie ekstrakcyjnej pozniej pendzelkiem wyczyscilem caly pozniej jeszcze odkrecilem ten magnes i tez wyczyscilem dla pewnosci zrobie to jeszcze raz wczesniej kupie uszczelki pod przepustnice i na krokowy.djagnostyka komputera niewykazala nic wszystko sie swieci nic nie mryga
skolopendra
03-01-08, 23:55
eh
np
tak
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?p=470485&sid=181235870d4e5158149db8f776db6812
dzieki za wskazowki mam jescze jedno pytanie czy moge podmienic przepustnice z silnika D14Z2 w ktorej niema wyjscia odprowadzajacego opary paliwa tak jak w mojej przepustnicy z silnika D14A4?
skolopendra
04-01-08, 00:09
akurat nie kojarzę tej przepustnicy
ale myślę ze problemu być nie powinno ,chyba ze wtyki będą inne np krokowego
tak to wyglada w mniejscu ktore zaznaczylem powinno byc wyjsce na opary do ktorego dolancza sie wezyk przynajmniej u mnie tak jest podlaczenie do krokowego jest takie samo
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9db5c688387ae8bf.html
skolopendra
04-01-08, 00:31
wygląda ze nie powinno być problemu
pytanie tylko jak zachowa się bez wężyka ?? :speszony:
tak czy inaczej ,zakładka i przekładka to 15 min roboty
w oczekiwaniu na zamowione uszczelki w aso postanowilem dokladnie wyczyscic krokowy ktory mam i zalozyc go a wiec tak zrobilem po zdjeciu tego ktory aktoalnie byl w aucie zauwazylem dosc sporo plynu oleju albo benzyny choc to raczej byl olej w kolektorze dolotowym znajdowals ie on pod przepustnica.po wymatowaniu krokowca i rozkreceniu go zzauwazylem ze ten maly zaworek strasznie ciezko sie kreci pomyslalem ze to jest przyczyna zlych obrotow lecz po zamontowaniu nowo wyczyszczonego krokowca objawy takie same.zadnej zmiany.wymontowanego krokowca wsadzilem do benzyny psiknolem 2 razy wd40 i znow chodzi normalnie.dziwne wygladalo by na tp jak by sie zapiekl ,w sumie niewiem.jutro powinienem miec uszczelki.wiec wykrece krokowy zobacze jak dziala zaloze ta druga przepustnice.niewiem juz co jest grane