Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kierownica

medyss
13-05-13, 19:50
Szukam info rozkręcenia kiery w EJ9! nigdzie nie moge znaleźć.... Niech ktoś pomoże bo chciałbym ją dokręcić bo przesuwa się na wieloklinie..

lub3cki
13-05-13, 20:05
a więc tak, z tyłu kierownicy jest plastikowa obudowa, są tam dwie zaślepki. Należy je zdjąć, żeby mieć dostęp do dwóch śrub (torx ale nie pamiętam jaki rozmiar). Odkręcamy te dwie śruby. Te śruby mocują nam poduszkę. Delikatnie musisz wyciągnąć poduszkę. Uwaga, bo jest ona jeszcze na wtyczce i drugiej wtyczce od klaksonu. Teraz możesz rozpiąć poduszkę i klakson (ale najpierw pamiętaj, żeby odłączyć akumulator i odczekać około10 minut aby nie było błędów). Po całkowitym wypięciu poduszki zobaczysz śrubę, która jest na wieloklinie. Zablokuj kierownicę i odkręć nasadką i masz kierownicę zdjętą :)

medyss
13-05-13, 20:12
dzięki wielkie :D kiery nie chcę zdejmować lecz dokręcić! bo ma luz... Czyli najpierw trzeba odłączyć aku i odczekać te 10 min żeby nie było błędów... a takie pytanie, czy nie wywali ta poducha jak ją odepne ? :p

_Mucha_
13-05-13, 21:35
czy nie wywali ta poducha jak ją odepne ?

Jak ma to zrobić , jak będzie bez zasilania :)

kurgan
14-05-13, 13:18
kondensatory muszą się rozładować w układzie SRS wiec zaczekaj po odpieciu aku tak z 3 minuty

medyss
14-05-13, 15:31
czyli aku odłączyć na czas odkręcania poduchy tak ? a czy komputer się nie zresetuje jak zejdzie mi więcej niż 15 min z dokręceniem tej kiery ?:p

bkrawczy
14-05-13, 16:18
nic sie nie stanie :)

medyss
14-05-13, 19:21
to git, czyli tak w sobote jadę na kanał dokręcić śrubę od regulacji luzu na maglownicy i jak to zrobię biorę sie za kierę, mam nadzieje że jak to wszystko porobie luz zniknie, bo drążki etc. są sztywne i listwa magla jest także sztywna i bez luzów, dziękuję i pozdrawiam :)