Zobacz pełną wersję : Jaki gaz do d16V1 ? Ma ktoś jakiś ?
Jak w temacie jaki gaz do 1.6 sport 2004 rok myślałem nad STAG box 4 a wtryski może hana czerwone dedykowane do tej pojemnosci ale jest doplata za nie dodatkowo pchać się w to ? Dzięki za pomoc
bunkerites
13-05-13, 17:51
Bierz hana czerwone.Mam i polecam!.
Załóż sterownik STAG 300-4, reduktor KME Silver, wtryski HANA czerwone. Nie oszczędzaj na instalacji.
ja zakładałem brc sequent 24.11 i jestem mega zadowolony :) to już 3 instalacja BRC i z żadną nie było problemów
ja zakładałem brc sequent 24.11 i jestem mega zadowolony to już 3 instalacja BRC i z żadną nie było problemów
Miałem kiedyś BRC Sequent Fast w D16V1 i również nie miałem problemów aż do czasów kiedy padł mi regulator napięcia w alternatorze i spalił sterownik gazu ;-)
Ja od czterech miesięcy jeżdżę na Stag 300-4 z reduktorem AC R01 oraz wtrykami AC-W01 i jestem bardzo zadowolony. Zestaw chyba najoptymalniejszy jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości. Moja instalacja kosztowała 2400, auto zostało dobrze wystrojone (zrobiliśmy ponad 50km podczas strojenia, żeby dobrać odpowiednie parametry), pali średnio niecałe 8,5l lpg i jeździ bez najmniejszych problemów od 7k km i oby tak dalej :)
wojtas0010
18-05-13, 20:10
wtryski może hana czerwone dedykowane do tej pojemnosci ale jest doplata za nie dodatkowo pchać się w to ? Dzięki za pomoc
Tak pchaj sie w to:) raz zainwestujesz wiecej i bedziesz mega zadowolony:)
Na instalacji sie nie oszczedza, oszczedza sie po zamontowaniu,
Robertos23
21-05-13, 14:30
Ja mam instalkę Stag Q-box, reduktor AC R01, wtryski hana i jestem narazie mega zadowolony, ale dopiero przejechałem bezproblemowe 2000km. Dałem 2600zł za wszystko.
BRCSQ24 MY07, przejechane 77tys na gazie. Auto ma przebieg 199tys i właśnie wykryłem dziurę w tłumiku końcowym, to na pewno przez gaz tak więc nie polecam, gaz to zło ;)
A co sądzicie o takiej konfiguracji? Ceny dla lokalnego warsztatu
Elektronika STAG 4 PLUS , Wtryskiwacze Hana , Lubryfikacja 160 zł
cena 2760 zł
O co jeszcze dopytać abym nie żałował po założeniu instalacji?
Może ktoś poleci warsztat zakładający LPG z okolic Dąbrowy Górniczej
Lubryfikacja zbędny wydatek a na takie pytania najlepsze jest LPG forum (http://lpg-forum.pl/).
Chlopaki powyzej juz ci chyba odpowiedzieli. Ja bym tylko dodal ze wtryski dobiera si enie do pojemnosci a mocy na cylinder. Podpytaj doswiadczonych gazownikow jakie beda dla ciebie dobre - moze nawet zielone beda pasowaly. Jedynie kwestia zeby na wolnych obrotach nie przelewaly a wszystko potem to wieksze wtryski lepiej obsluza.
Zakladaj i ciesz sie tania jazda :)