PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zamontowaniem tulei poliuretanowych

ogro
12-05-13, 22:27
Witam. Kupiłem do mojej Ej9 zestaw tulei poluretanowych. Problem w tym ze nie wiem jak ustawic tyleje w wachaczu poprzecznym. Dokłądnie ujmujac nowe tulej składaja sie z 2 czesci gumowych i tulei metalowej. Nie wiem jak "wciś"tuleje do wachacza, czy jedną połówke do końca zeby praktycznie nic nie wystawała czy obie połowki po równo zeby wystawały z obu stron tak samo..Mam nadzieje ze ktokolwiek zrozumie o co mi chodzi. Prosze o pomoc

Karot
12-05-13, 23:06
lewa smar tuleja metalowa praway poli w wachaczu i wsowasz ja ogolnie troche sie nameczylem i zwatpilem czy to bedzie dzialac ale pozniej zrozumialem co i jak :D

kubson012
14-05-13, 15:22
Wejdz sobie na Youtube wpisz "samochod marzen crx" przewin do ~21minuty tam gosciu wklada wlasnie w takie wahacze poliuretany to Ci napewno dobrze zobrazuje co i jak.

ogro
14-05-13, 21:31
Dzieki ze podpowiedzi, ale z tego co juz wiem na pewno to gość ze sklepu sprzedał mi tuleje z nie tego modelu i stąd te problemy.

jozek_marek
23-05-13, 08:57
Jakiej firmy masz te tuleje?
Ja bodajże w Strong Flexie musiałem 1kpl. przyciąć o ok 5mm (tuleja tuleję wypychała).
Energy jest znacznie lepiej dopracowane.

airman
24-05-13, 16:13
Jak wszystko pasuje to nie ma żadnego problemu, i robota to sama przyjemność :) Jakbyś foto miał co tam się nie układa, to by było wszystko jasne.