Zobacz pełną wersję : D15b2 przyspieszanie POMOCY
jak chce gwautownie przyspieszyc i naciskam szybko gaz to szarpiel lekko a puzniej zaczyna przyspieszac co moze byc przyczyna ??/ szukalem na forum ale nic konkretnego nie znalazlem ?? ma ktos takie objawy ??? moze to linka gazu ??
sprawdz- swiece, kable wn pozniej wyczysc silniczek krokowy a jak to nie pomoze to nie wiem :) czasem warto zalac lepsza wache niz najtanszy shit - mam nadzieje, ze tego nei zrobiles. podobno moze byc to jeszcze cewka...
przyspieszenie jest dobre tylko jest te szarpniecie, slyszalem ze to linka gazu tez morze byc przetarta lub cos z przepustnico
jak przy przyspieszaniu czasem ci szarpnie jak mocniej wcisniesz gaz sprawdz powyzsze. trudno mi powiedziec, czy moze byc to wina linki poczekaj moze ktos jeszcze cos napisze
to nie szarpie jak mocnio wcisne, tylko jak szybko wcisne gaz nie wiem poczekam moze ktos mial taki problem w d15b2 i pomoże
na którym biegu?kazdym?:> czy tylko 1 i 2?
najbardziej czuc szarpniecie na 1,2 a na 3 ,4 tez czuc tylko juz miej
hmm wez kilka rzeczy pod uwage 1 i 2 inne przelozenia niz 3 i 4 zrob to samo na 3 i 4 tylko na wiekszych obrotach np 4-5 tys a bedzie to samo
droga sprawa b2 jest na mono wtrysku tez jest roznica w reakcji na dodanie gazu
pracuja ci dwa wtryski jeden do pewnej skali obrotow chyba 3-3,5 ale moge sie mylic
i wtedy zalacza sie drugi
trzecie regulacja zawory, zaplon, sprawdz swiece , filtr itp
czwarte wyczuc auto chcesz lepsza reakcje na gaz zmien na MPFI ;)
Powinno pomoc
:spie:
co to znaczy MPFI ?? a slyszlaem ze to najprawdopodobiej przepustnica albo czojnik polozenia przepustnicy ? musze poszukac jak sie robi ta samodiagonstyke i zobaczy sie dalej
MPFI = Multi Point Fuel Injection czyli jednym slowem pelen wtrysk
:szukaj:
Ja miałem podobnie. Wymieniłem kable wysokiego napięcia i pomogło.
jakej firmy kable kupiles? a swiec nie wymieniales?
Świece wymieniałem wcześniej, ale to nie pomogło. Przy okazji kabli wymieniłem też filtr powietrza. Niestety nie wiem jakiej firmy kable, bo mój mechanik je kupował. Wiem tylko, że kosztowały jakieś 130zł. Ale powinienem mieć w bagażniku pudełko po tych kablach, więc spojrzę i dam znać...
Ja mam to samo, tylko na 1 i 2 biegu, przy 2000 RPM
no ja tez mam takkolo 2000 obrotow bo na dalszych biegach to prawie nie czuc tego tak jak na 1, i 2
Moje nowe kable są firmy Sentech.
U mnie też szarpało w okolicach 1500-2000 obrotów przy przyśpieszaniu, najczęściej na 3 i 4 biegu.
Sprawdź kable. U mnie dwa przebijały i wymiana załatwiła sprawę.
rafalcrx150
05-01-08, 14:00
czujnik polozenia przepustnicy 99% -wymień przepustnice na taką która ma sprawny czujnik polozenia.miałem te same objawy b2 ,wymienilem kable,świece,filtry,pasek rozrządu,zawory regulowałem,resety jakieś robiłem i dupa. wreszcie znajomy elektromechanik powiedział mi o czujniku -wymieniłem przepustnice i lux.A wogóle w d15b2 walniety czujnik polozenia przepustnicy to norma więc uwazaj przy kupnie przepustnicy . ja dałem 50 zł -za sprawną ma się rozumieć
czujnik polozenia przepustnicy 99% -wymień przepustnice na taką która ma sprawny czujnik polozenia.miałem te same objawy b2 ,wymienilem kable,świece,filtry,pasek rozrządu,zawory regulowałem,resety jakieś robiłem i dupa. wreszcie znajomy elektromechanik powiedział mi o czujniku -wymieniłem przepustnice i lux.A wogóle w d15b2 walniety czujnik polozenia przepustnicy to norma więc uwazaj przy kupnie przepustnicy . ja dałem 50 zł -za sprawną ma się rozumieć
Komputer nie wyrzuci w takim przypadku błędu?
a ta przepustnica to tylko od d15b2 bedzie pasowala ? ? ?
rafalcrx150
07-01-08, 01:56
komp bledu nie pokaze -no chyba ze czujnik juz na maxa walnie lub styki zasniedzieja . a przepustnica niestety ale tylko od b2 bedzie pasować.mialem 3 sprawne ale juz poszly,teraz zmienilem osprzet na b7 multi i jest super.mialem juz dosyć dpi. polecam przekladke na b7. :aloha:
gdzie mozna taka sprawna przepustnice dostac ?? albo mozna ja naprawic? ?? jak szarpie to mozna na tym jezdzic nie przejmujac sie tym ?> ? i zrobic z 40 000 km bez problemu ?