Zobacz pełną wersję : błagam o pomoc honda civic 95r immobilaizer
delikatnanatii
12-05-13, 19:00
witam jestem posiadaczka hondy civic z konca 95 r. normalnie pojechalam sobie do pracy gdy chcialam wrocic nie przekrecilam kluczyka pali sie zielony kluczyk na stacyjce a pod maska slycchac tylko takie pstyk jest to sprawa immobilaizera auto jest u elektryka, mam tylko ten jeden kluczyk? rozrusznik chodzi bo elektryk sprawdzal, nie znam sie, co mam robic? mam 1 kluczyk gdzie sie udac i co robic prosze o pomoc?:(
Mam u siebie czasem podobny objaw, miga kluczyk. Wtedy wyłączam zapłon na chwilę i próbuję jeszcze raz. Póki co pomaga, ale wiem, że w końcu może całkiem ześwirować i odmówić posłuszeństwa. Przyczyną może być jakiś zimny lut w komputerze, tak mi się wydaje. Jest możliwość całkowitego wywalenia immo. Podobno wystarczy usunąć płytkę odpowiadającą za immobilizer i tyle, ale różnie może być zależnie od modelu. Podaj dokładny model samochodu i silnika to może coś więcej uda się powiedzieć.
moonraker, to nie jest tak pięknie jak piszesz :)
U mnie występuje podobny problem, który zresztą opisałem kilka tematów niżej. Również po przekręceniu zapłonu po zgaśnięciu kontrolek zaczyna migac zielony kluczyk. Przy okazji przeszedłem sobie na obd1 (p28), gdzie komputer jest pozbawiony immo i objaw mam ten sam, może nawet występuje to częściej niż przed zmianą kompa. Także nie myślcie, że jak wylutujecie bądź wyłamiecie całą tą płytkę immo z kompa to problem zniknie. Przypuszczam, że trzeba się zając modułem który gdzieś jest podobno pod kierownicą.
skoro komputer obd1 nie posiada imo, to chyba nie jest kwestia immo - w miare logiczne tak mi sie wydaje...
rozrusznik kreci?
jak z iskrą/paliwem?
Ja jestem na 99% że to wina tego modułu immo pod kierownicą. Przynajmniej u mnie.
Gdzieś na forum wyczytałem, że ta płytka w kompie immo odcina wtryski a cały moduł pod kierownica odcina rozrusznik. U mnie jak zaczyna migac ten kluczyk to rozrusznik w ogóle nie zakręci.
Sprawdz akumulator podejrzewam ze nie obejdzie sie bez programowania kluczyka , mialem to samo winowajca byl akumulator pozdro