Zobacz pełną wersję : Potzrebuje pożyczyć kompa na OBD1 do B16
Jak w temacie. Potrzebuje pozyczyć kompa na OBD1 do B16 w celu sprawdzenia czy mój jest uszkodzony. Pilne. Najlepiej okolice Sieradz, Łódź, Kalisz, Wieluń.
skolopendra
02-01-08, 11:19
a co sie dzieje że myślisz że jest uszkodzony :(
co do pożyczki wo w zastecu mieli jakieś kompy do hond
a co sie dzieje że myślisz że jest uszkodzony :(
co do pożyczki wo w zastecu mieli jakieś kompy do hond
Zalewające wtryskiwacze, sprawdziłem juz chyba wszystko co sie dało, pozostał komp. Auto mam wystrojone na hondacie s100. Chce wlożyc seryjnego kompa i zobaczyc czy problem zniknie, jeżeli zniknie to zapewne rozjechały sie mapy i trzeba bedzie pojechac na strojenie, ale chce mieć najpierw 100% pewność.
1. Odlacz Hondate wracajac do seryjnego komputera, albo
2. odpalic mozesz na kazdym innym OBD1 z D15B7 czy D16Z6, nie wiem jak chcesz to sprawdzac czy juz jest ok, a poza tym
3. mapy same sie nie rozjezdzaja
1. Odlacz Hondate wracajac do seryjnego komputera, albo
Hondata odłączona, problem został.
3. mapy same sie nie rozjezdzaja
To napisze od kiedy te wtryski leją.
Jadąc na stacje benzynową na końcówce paliwa czułem ze auto kilka razy mi przerwało, ale na stację dojechałem zgasiłem silnik. Paliwo zatankowalem, samochód odpaliłem i wtedy sie zaczęło.
skolopendra
02-01-08, 12:23
wtedy sie zaczęło.
a sprawdzałeś wtryski ??
rozumiem że jak zalewa, to świece są czarne ??
wtedy sie zaczęło.
a sprawdzałeś wtryski ??
rozumiem że jak zalewa, to świece są czarne ??
Wszystkie 4 leją, mysle że wszystkie naraz raczej by nie padły.
Czarne i mokre!
[ Dodano: Sro 02 Sty, 2008 ]
2. odpalic mozesz na kazdym innym OBD1 z D15B7 czy D16Z6, nie wiem jak chcesz to sprawdzac czy juz jest ok, a poza tym
Załatwiłem kompa od D16Z6 od Mateya, wykręcony z jego auta. Wieczorem podłącze i zobaczymy...
skolopendra
02-01-08, 12:44
Wieczorem podłącze i zobaczymy...
mysle że wszystkie naraz raczej by nie padły.
raczej nie bardzo :d
powinno sie wyjaśnić
tylko wcześniej wyczyść sobie ładnie świeczki
Honda odpaliła bez problemu na kompie z d16z6 p28, co prawda pokazuje błąd 22, ale najważniejsze ze wtryski juz nie leją. Natomiast nie wiem co sie stało z moim kompem. Po zrobieniu mostku na złączu diagnostycznym check wogóle nie gaśnie tylko pali sie cały czas (przy włożonej i przy wyjętej hondacie). I teraz mam pytanie. Komp do wymiany? Jeżeli tak, to czy do nowego kompa wystarczy ze przełoże Hondate s100 z podstawką (pytanie do Furiousa), czy przy jej montażu coś sie jeszcze zmienia?
skolopendra
02-01-08, 23:24
Komp do wymiany?
na to wygląda
Jeżeli tak, to czy do nowego kompa wystarczy ze przełoże Hondate s100 z
raczej przy strojeniu s100 nie ingerują w komputer, wiec moim zdaniem wystarczy przełożyć i jazda :aloha:
nasuwa się tylko pytanie, jakim cudem komp się uwalił ??
Honda odpaliła bez problemu na kompie z d16z6 p28, co prawda pokazuje błąd 22
no i prawidlowo bo w B18C4 nie ma czujnika cisnienia oleju VTECa
czy do nowego kompa wystarczy ze przełoże Hondate s100 z podstawką
jesli komputer jest juz przerobiony i ma wbudowana podstawke to poprostu wkladasz Hondate i smigasz
czy przy jej montażu coś sie jeszcze zmienia?
nie
nasuwa się tylko pytanie, jakim cudem komp się uwalił
czasami sie psuja, szczegolnie te z pierwszych lat produkcji (92-93r)
po zmostkowaniu, jak nie ma błędów elektrycznych czek nie gaśnie.
jak uwalony komp to świeci cały czas po włączenieu zapłonu - nie gaśnie nawet na chwilę.
A więc tak. Stary komp poszedł na emeryture. Jest nowy od Furious'a. Mapa B16, procedura startu 3400, VTEC 5000, REV 9000.
Po założeniu nowego kompa auto nie śmigało jak należy. Był błąd map sensora. Spalanie 20l/100 brak VTECa. Po zamontowaniu nowego mapsensora auto śmiga pięknie. Na razie bez Hondaty, ale musze przyznać że na mapie od B16 wcale nie chodzi gorzej. Podobno stroił to ZASTEC, więc raczej widać że strojenie Hond lepiej oddać gdzieś indziej.
Zapraszam na strojenie do JHM :)
Zapraszam na strojenie do JHM :)
Pomyślimy, pomyślimy.... Koszt na PW