PDA

Zobacz pełną wersję : Przeprowadzanie kabli przez "nieszczęsną kostkę"

ajro
01-01-08, 13:44
Witam
Zbieram się z zamiarem doinstalowania w mojej podgrzewanych lusterk i centralnego zamka z pilotem. I moje pytanie brzmi:
Jak najlepiej przejść z drzwi do auta, dodam tyko żeby to fachowo wyglądało.
Czytałęm już o rozwiercaniu kostki, i o omijaniu jej, a czy jest możliwość dołożyć do kostki dodatkowe piny tak że przy zdejmowaniu drzwi można odpiąć również lusterka i centralny.
Sądzę że honda właśnie po po zrobiłą taką kostkę żeby można było odłożyć drzwi dalej niż na 0.5m :) od auta. Mam nadzieję że wypowiedzą się tu Ci którym udało się drzwi "przeskoczyć". I jak to zrobili?
Dzięki czekam na info

[ Dodano: Wto 01 Sty, 2008 ]
Czy naprawdę nikt mi nie odpowie?

maniak2007
01-01-08, 19:36
Ja u siebie wzialem wywalilem ta seryjna kostke bo i tak koncowki przewodow byly skorodowane :/ kupilem kostke ktora ma 16miejsc na przewody i dzieki temu mam 2 miejsca na dodatkowe przewody.ale niestety kostke juz nie mam w tym miejscu gdzie jest seryjnie tylko wewnatrz drzwi.ale tego nawet nie widac bo zakrywa to ta oslona gumowa ;) .Ze zdejmowaniem drzwi nie ma problemu bo jak jest taka potrzeba to rozłanczam kostke i zdejmuje drzwi.

pozdrawiam

ajro
01-01-08, 20:58
kupilem kostke ktora ma 16miejsc na przewody

A to tam aż 14 kabli idzie? szok. Ale mam do Ciebie konkretnie pytanko jak uważasz czy da radę tam dołożyć dodatkowe piny żeby przy rozłączaniu można było odpiąć róznież centralny plus te podgrzewane lusterka co chcę również zamontować?
Dzięki proszę o więcej

maniak2007
01-01-08, 21:45
A to tam aż 14 kabli idzie? szok. Ale mam do Ciebie konkretnie pytanko jak uważasz czy da radę tam dołożyć dodatkowe piny żeby przy rozłączaniu można było odpiąć róznież centralny plus te podgrzewane lusterka co chcę również zamontować?

Tam idzie 14 kabli jak masz pelna elektryke w Hance(el.lusterka,szyby i centralny zamek)
Wydaje mi sie ze w kostce jest miejsce na podlaczenie dodatkowych kabli tylko gorzej jest z kupieniem Tych wsuwek co sie wpina w kostke bo sa bardzo male :/ a bogate masz wyposazenie...???

ogolnie to jest to do zrobienia ;)

ajro
01-01-08, 22:02
tak ja mam pełną elektrykę oprócz podgrzewanych lusterek co chcę sam zamontować oraz centralny i alarm jakiś. Wydaje mi się że znajdę te piny u siebie gdzieś ( jestem z Katowic ) i w momencie odłaczania tej kostki w razie potrzeby będę mógł odzcepić również alarm plus ten centralny plus lusterka. Dorbrze by było. Tylko zastanawiam się jak dużo miejsca jest przy wchodzeniu do karoserii auta.?

maniak2007
01-01-08, 22:13
Tylko zastanawiam się jak dużo miejsca jest przy wchodzeniu do karoserii auta.?

Miejsca nie jest duzo ale pare kabli zmiescisz bez problemu ;)

ajro
02-01-08, 06:23
No dzięki to pozostaje mi poszukać dobrze tych pinów dodatkowych a jesteś mi w stanie określić ile tam jest pustych miejsc w tej kostce?
Dzięki

maniak2007
02-01-08, 11:15
ile tam jest pustych miejsc w tej kostce?

Wypnij tą kostke co jest pomiedzy karoseria a drzwiami, nie trzeba zdejmowac drzwi tylko wystarczy rozlaczyc ogranicznik poprzez wybicie tego klina ;) i wtedy sam zobaczysz ile masz miejsc wolnych. :afro:

pozdrawiam

ajro
02-01-08, 19:20
To teraz nasuwa mi się jeszcze jedno pytanie, czy przy wchodzeniu kablami do auta czyli po drugiej stronie tej gumowej osłonki jest też jakaś kostka czy tam już będę miał spokój, pomijając kwestię cieńkiego peszla wchodzącego do auta.
Jakieś sugestie?

[ Dodano: Sob 05 Sty, 2008 ]
No i w końcu odłączyłem tą kostkę od drzwi i okazało się że mam tam 8 pustych miejsc na ewentualne dodatkowe piny. To się świetnie składa ponieważ zainstalowanie alarmu plus C.Z, domykacza szyb i szyberdachu oraz ogrzewanych lustererk pochłonie trochę tych pustych miejsc. Lecz sam fakt, że one tam są mnie już cieszy. Pozostał tylko jeden problem gdzie takie piny kupić. Jestem z Katowic i u siebie ich nie znalazłem. No nic ale jestem na dobrej drodze nie będę dziurawił karoserii ani tej kostki. Dla wtajemniczonych powiem, że i tak w tej kostce jest takie specjalne miejsce na wciągniecie dodatkowych kabli i nie trzeba nic w niej wiejcić.
nara

[ Dodano: Wto 08 Sty, 2008 ]
Znalazłem takie napiszcie czy to będzie pasowało:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=293746421&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.