PDA

Zobacz pełną wersję : schemat elektryczny klimatyzacji civic 8g 5d

maarcin85
10-05-13, 18:42
Witam
Szukam w sieci schematu elektrycznego do klimatyzacji (klimatronik ale jednostrefowy) i niestety nie mogę nic znaleźć. Przeglądałem dostępny w sieci e-manual otwierany w Internet explorer ale jest tam schemat elektryczny klimatronika tylko dwustrefowego. Mój problem polega na tym, że wyświetla mi non stop na wyświetlaczu temp. zew. -40st.C a co za tym idzie nie włącza mi się klimatyzacja (na krótko działa). Jak się okazało nie miałem czujnika, więc go zakupiłem. Po podpięciu to samo, temp. zew. nadal -40st. C. Czujnik sprawny na 100% sprawdzony przeze mnie. Zatem korzystając ze schematu z e-manuala chciałem sprawdzić przewody od czujnika do modułu sterującego klimatyzacją. Niestety opis pinów i kolory przewodów złącza 32 pinowego od modułu sterującego klimatyzacją podanego w e-manualu jest dla klimatronika dwustrefowego, i nijak się ma do klimatronika jednostrefowego. Zatem zacząłem szukać przejścia kabli od czujnika temp. zew. kolejno na wszystkich 32 pinach, ale nie znalazłem. Niestety okazało się że mam najprawdopodobniej przerwane oba przewody, lecz 100% pewności nie mam. Próba odszukania właściwych przewodów w złączu 32 pinowym po kolorach też zakończona fiaskiem ze względu na to, że przewody pozmieniały kolory.

Potrzebuję zatem schematu elektrycznego do klimatronika ale jednostrefowego, aby mieć pewność na które piny złącza 32 pinowego mają wejść przewody od czujnika temperatury.

Za pomoc z góry dziękuję