Zobacz pełną wersję : Lampy Angel Eyes
Przeglądałem forum, ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie...
Mam zamiar zakupić sobie takie światełka.
Czy ktoś z Was je montował u siebie?
Bo oryginalne lampy są dwuczęściowe, prawda? Kierunki są w osobnych obudowach. A Angel Eyes są jako jedna część. Czy nie ma problemu z wpasowaniem ich w miejsca po starych lampach?
slabo przegladales skoro nie znalazles, jak widac duzo ludzi ma angelsy wiec da sie je zamontowac. powszechna opinia o nich jest jednak taka ze bywaja slabo spasowane i moga odstawac lub nie pasowac idealnie, jak to wyroby made in china.
mi tam spasowaly bez problemu :P
Mam angele i niestety musze potwierdzić problem ze spasowaniem.
Nie leżą idealnie, ale mimo to myślę, że wyglądają całkiem dobrze :d
michał honda
31-12-07, 11:28
ja nie miałem żadnego problemu z założeniem i spasowaniem wyglądają całkiem przyzwoicie i nic mi tam nie odstaje.jedyny problem jaki przy nich mam to te gumowe uszczelki przy kierunkach bo one delikatnie odstają jak jakieś małe uszka :d ale generalnie przyzwyczaiłem juz swój wzrok do tej sprawy
Rozwiązanie problemu ze spasowaniem jest proste.... jak zresztą w przypadku wszystkich elementów jakie chcemy sobie montować... nie ma co sie szczypać i kupować dziadostwa na stadionie tylko poczekać , odłożyć kasiorkę i nabyć coś porządnego od uznanego producenta. .... wtedy na 99% wszystko będzie grało. PZDR
a mnie ostatnio zastanawiało... czy lampy jednoczęściowe są lżejsze od dwuczęściowych? jakie lampy są najlżejsze? :D
Atrapy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :victory: :victory: :d
jakie lampy są najlżejsze?najlzejsze sa karbonowe zaslepki w miejsce lamp i kierunkowskazow
po tych kutych felgach nie ogarnela cie przypadkiem jakas niezdrowa mania utraty kilogramow..? zmien maske, a nie lampy. z reszta kazde plastikowe badziewie bedzie lzejsze od seryjnej szklanej lampy.
po tych kutych felgach nie ogarnela cie przypadkiem jakas niezdrowa mania utraty kilogramow..? zmien maske, a nie lampy. z reszta kazde plastikowe badziewie bedzie lzejsze od seryjnej szklanej lampy.
O lampy pytałem z czystej ciekawości, chwilowo nie myślę o wymianie. Mam cichą nadzieję, że moje przyszłe wypowiedzi nie będą interpretowane przez pryzmat mojego "wypadku" z felgami...
chill. czepialski jestem, ot co ;)
Zienciu PL
15-07-08, 16:18
Gdzie podłaczyc te kabelki
http://img183.imageshack.us/img183/6139/hpim1140zu5.th.jpg (http://img183.imageshack.us/my.php?image=hpim1140zu5.jpg)
DZIEKI
to sa postojówki podlaczasz
czerwony->czerwony
bialy--> czarny
Angel Eyes to jeden wielki shit. Jezeli sa bez homologacji to one juz wtedy tylko wygladaja bo napewno nie swieca...Swiatlo jakie wychodzi z soczewki w tych lampach jest starszne, soczewki chu...o rozczepiaja swiatlo a po roku uzytkowania lubia sie obluzowywac i zaczynaja latac czego efektem jest takie "skaczace" swiatlo na drodze...po zamonotwaniu do nich xenon'ow swiatlo rozczepiane wyglada jeszcze gorzej. Jezeli mysli o tych lampach odradzam Ci bo seria wyglada naprawde ladnie, a mysle ze nie raz jezdzi w nocy i fajnie by bylo cos widziec na drodze...przerabialem ten temat juz w 2 autach i w zadnym te lampy sie nie sprawidzily to po prostu jedno wielkie gow....
A ze spasowaniem nie ma problemow...chyba ze ktos ma bite auto...
mój brat ma te lampy u siebie i spasować idealnie sie nie da. Ale nie zgodzę się z przedmówcą, świecą o niebo lepiej niż seryjne lampy a ma też bez homologacji
ja przerabialem ten temat w accordzie 98 coupe i civic'u 6 gen. i naprawde nie swieca lepiej...ba to swaitlo wychodzace z tych lamp rozchodzi sie we wszystkie strony...a jak zalozylismy xenon to tak "*****ie..." rozczepialy swiatlo ze na scianie w garazu widac bylo dosc bardzo wyraznie takie "zabki". Szkoda ze zdjec nie mam a lampy juz dawno zostaly zdjeci i w ****u z nimi...
Zienciu PL
19-07-08, 18:18
Czy dobrze rospisałem miejsca poszczegolnych swiateł?
http://img390.imageshack.us/img390/1061/lampatk8.th.jpg (http://img390.imageshack.us/my.php?image=lampatk8.jpg)
tak panocku :D, i swoja droga lepiej swieca takie lampidla bydle :D mialem i wiem co pisze
Zwracam honor jezeli chodzi o V gen. (ziomek wlasnie zakupil civic'a V gen z takimi lampami) ale w VI i accordach uwazam ze seria jest lepsza
Sorki, że się wtrącę. Doradźcie mi cuś.....co mam wybrać do srebrnego civic-a...czarne JDM + amberki czy czarne angel eyes-y?
obydwie opcje sa dobre ale czarne z amberami wygladaja kozak :D
No tak właśnie chciałem kupić czarne z amberkami tylko czarnych lamp nigdzie nie mogę dostać...ambery są na allegro ale lamp już nie ma...jakby ktoś wiedział coś o takich lampach to biorę je od ręki..
Muszę pogodzić się z tym, że nigdzie nie kupię JDM czarnych, więc muszę kupić czarne angele :D znalazłem 2 różne lampy i nie wiem które wziąść. Dwie opcje:
http://allegro.pl/item402157516_honda_civic_soczewki_ringi_angel_eye s_homologacja.html
oraz
http://allegro.pl/item395395696_lampy_angel_eyes_honda_civic_92_ring i_czarne_tyc.html
Które wybrać do srebrnego łachna? Te drugie mają tylko jeden ring :(
jezeli zalezy Ci na czarnych jdm mozesz zrobic podrobke ze swoich bedzie troche z tym pracy ale jak chcesz sie pobawic to lampy do pieca pasta polerska czarny szprej i jazda, jak dobrze sie to zrobi to nawet to wyglada
Witam. Podłączę się do tematu. Jeżdżę Hondą Civic d15 b7 coupe. Standardowe żarówki to h4. Niedawno dostałem w prezencie zestaw ksenonów, które włożyłem w ich miejsce. Reflektory mam już tak wypalone, że mimo tego słabe światło dają. W nocy za miastem baardzo mizernie widac drogę. W związku z tym rozglądam się za nowymi lampami. Mam pytanie, czy jeżeli kupię angel eyes to da się te ksenony tam włożyc, czy będę musiał zmienic na h1. Pytanie pewnie głupie, ale nie chciał bym kupowa nowego kompletu.
Z góry dziękuję i pozdrawiam
Da rade wlozyc tylko po pierwsze musza byc z soczewka szklana a bywaja z plastikowymi no i koniecznie wersje z homologacja
A trzeba coś przerabiac i kombinowac, czy bez większych problemów pasują? I najważniejsza rzecz: jak to będzie świeciło? Chodzi mi zarówno o widocznośc jak i nieoślepianie innych.
a ringi ze stanów beda pasowały czy beda jakies przeciwwskazania do jazdy po naszych drogach?
Muszą by asymetryczne, z homologacją na Europę. Z tego co mi wiadomo w stanach tęż się takie produkuje.