PDA

Zobacz pełną wersję : problem z odpalaniem

gum
29-12-07, 23:54
tematy tego typu walkowane juz byly ze 100 razy no ale moj problem dalej aktualny ;(

gdy autko stoi przez noc z rana sa problemy z odpalaniem :/ nie mam pojecia co to jeszcze moze byc, wymienilem swiece akumulator kable i cewke zaplonu, nie wiem co moze byc przyczyna tego iz autko nie odpala
Dodam ze problemy sa tylko jak auto postoi jakis czas, pozniej kazde kolejne odpalenie jest w normie od przekrecenia kluczyka
wykluczam pompe paliwa bo tez czytalem ze moze byc tego przyczyna........ ma ktos jakies pomysly? prosze o pomoc

karpik85
30-12-07, 01:21
a jakie to auto i jaki silnik ??

Według mnie jakiś problem z paliwem, bo skoro potem odpala od kopa to chyba paliwo.

gum
30-12-07, 11:27
autko takie jak twoje :P d15b2, paliwo raczej wykluczam, pompa dziala

civicmag2
30-12-07, 11:33
rano ile razy musisz krecic zeby odpalila.

gum
30-12-07, 11:34
zalezy od pogody, czasem 2 czasem 3 czasem nawet 5, zalapie a pozniej juz odpala normalnie

civicmag2
30-12-07, 11:41
a jak z kopulka, nie ma nalotu?

gum
30-12-07, 11:45
szczerze to nie zagladalem, caly element zaplonowy ma jakies pol roku, podejrzewam ze jest sprawny, ale zerkne na komulke i palec

mam pytanie czy moze ktos sie orientuje czy moze to byc filtr paliwa??;| tez taka opinie slyszalem.... albo jakas nieszczelnosc w ukladzie kolektora ssacego?

karpik85
30-12-07, 11:52
Jak dla mnie to to wygląda na jakąś nieszczelność w układzie paliwowym, tak jakby paliwo schodziło i dopiero po kilku kręceniach jak pompa napompuje to odpala. Zeby to sprawdzić to mógłbyś po nocy spróbować włączyć i wyłączyć kilka razy zapłon, ze 2-3 razy wtedy pompa paliwa naciągnie i potem dopiero rozrusznikiem kręcić.

gum
30-12-07, 11:54
robilem juz tak ;) bez rezultatu, a po odpaleniu tylko strasznie benzyna smierdzialo

civicmag2
30-12-07, 12:54
sciagnij pokrywe obudowy przepustnicy[ta od gory -4 sruby] i wlej troche paliwa , najlepiej ze strzykawki przykrec pokrywe i spr. odpalic.