PDA

Zobacz pełną wersję : ssanie

gacc
29-12-07, 17:07
witam mam maly problem.strasznie dlugo muj samochodzik chodzi na ssaniu.przejechalem dzisiaj 40km.a auto dalej mialo obroty w granicach 1,500.nieraz chwila moment i spada na 800 a nieraz straszni dlugo nawet jak samochod ma temperature.co ma wplyw na dlugosc ssania i gdzie zmajduje sie czujnik ssania czy to jest ktoras z membran .mam honde 1,3 16v.pozdro i czekam na jakies wskazowki naraaaaaaa

_Shadow
30-12-07, 16:31
ja zwykle po odpaleniu auta przejezdzam z 400 metrów i obroty spadają, a jak nie to np na skrzyzowaniu lekko pukne w gaz mocniej i ssanie juz sie wyłacza. takie pukniecie w gaz lekko zeby dostało wiecej paliwa o spoko, ale czasami skutkuje to tym ze .... pan w aucie obok startuje z piskiem bo mysli ze chcesz sie scigac hehehe

piotrstrojek
01-01-08, 10:26
witam mam maly problem.strasznie dlugo muj samochodzik chodzi na ssaniu.przejechalem dzisiaj 40km.a auto dalej mialo obroty w granicach 1,500.nieraz chwila moment i spada na 800 a nieraz straszni dlugo nawet jak samochod ma temperature.co ma wplyw na dlugosc ssania i gdzie zmajduje sie czujnik ssania czy to jest ktoras z membran .mam honde 1,3 16v.pozdro i czekam na jakies wskazowki naraaaaaaa

Poszukaj na forum było od groma tematów o problemie który opisałeś. Przyczyn może być wiele, zacznij od oczyszczenia gaźnika i czyszczenia silnika krokowego.