Zobacz pełną wersję : odpalanie civica
michał honda
29-12-07, 17:06
witam mam takie pytanko wiecie może jak nazywa sie ten bajer dzieki którego możemy odpalić auto za pomocą pilota :d chiałbym sobie takie cos załozyć ale niewiem jak to sie nazywa i gdzie to kupić ?? dodam tylko że mam juz w aucie alarm z centralnym zamkiem zamykanym na pilota chociarz niewiem czy to ma cos wspólnego z ta sprawą.jak mozecie to podajcie jakiegoś linka do takiego urzadzonka dzieki któremu mógłbym sobie tak auto odpalać.bo jak narazie nic na allegro nie znalazłem :(
Chyba kpisz...
http://www.allegro.pl/item287727795__odpalanie_silnika_samochodu_pilotem _alarm_syrena_.html
michał honda
29-12-07, 17:18
no tak ale tam jest cały moduł z alarmem ja alarm juz mam wiec niewiem czy pójdzie zrobić tak czy da sie podłąxczyć jakieś urządzonko do mojego obecnego alarmu tak żeby szło odpalac z pilota :/
skolopendra
29-12-07, 17:38
witam mam takie pytanko wiecie może jak nazywa sie ten bajer
a sa takie rzeczy do kupienia ??
na pewno da się takie cuś :d zrobić na podatawie zwykłego auto -alarmu, dobudowując mu moduł czasowy z przekaźnikiem
Zależy jaki masz ten alarm... Jeżeli jakiś bardziej rozbudowany z dodatkowymi kanałami, czyli z większą ilością przycisków na pilocie, to wystarczyłoby tylko dokupić przekaźnik, na którym podłączysz rozrusznik, czyli kable od stacyjki.
A tak na marginesie po co Ci to potrzebne ??
jak dla mnie badziew, z samochodem trzeba nawiazac wiez ,a nie odpalac go z pilota takie moje zdanie
skolopendra
29-12-07, 18:18
jak dla mnie badziew, z samochodem trzeba nawiazac wiez ,a nie odpalac go z pilota takie moje zdanie
no tak ,,ale kolega
takie cos
zapewne oglądał reklamę nowego civic-a ;)
a tam właśnie jest na guziczek :aloha:
Nowy Civ ma opcje odpalania z pilota ??
Wiem, ze jest odpalany wewnątrz przyciskiem, ale z pilota rówież ??
shantillas
29-12-07, 18:28
Jak dla mnie jest to super sprawa, w zimę nie musisz skrobać szybek czy czekać aż Ci sie autko nagrzeje. Dzięki temu możesz sobie zaoszczędzić czas i pieniądze. wsiadasz do autka które ma już nagrzany silnik i nie musisz jechać na ssaniu.
Mam Hondzie w automacie i ten bajer będę montować w styczniu :D :aloha:
ps. mina sąsiadów skrobiących szybki o 5 rano gdy autko "samo" ożyje priceless :afro:
skolopendra
29-12-07, 18:29
Nowy Civ ma opcje odpalania z pilota ??
jeszcze nie,dopiero w 9 generacji, ale hatchback D15B2 miał będzie :aloha:
A z jakiej odległości Wam działają te piloty, ze możecie coś takiego zrobić, bo mój od centralnego to ok 10 metrów i nie ma bata, zeby z dalszej odległości zadziałał. Nawet na nowej baterii.
skolopendra
29-12-07, 18:33
A z jakiej odległości Wam działają te piloty
a ze 100metrów jak nic :agent:
to jest kwestia anteny alarmu musisz ją przedłużyć i podnieść maksymalnie wysoko
jest cos takiego ze jak przylozysz pilot do glowy to dziala z wiekszej odleglosci
heh taka ciekawostka
kazdy robi co mu sie podoba , jak zrobisz podziel sie wrazeniami
shantillas
29-12-07, 18:40
A z jakiej odległości Wam działają te piloty
a ze 100metrów jak nic :agent:
to jest kwestia anteny alarmu musisz ją przedłużyć i podnieść maksymalnie wysoko
Hehe albo użyć patentu Jeremiego z Top Gear i przyłożyć pilot do głowy, u mnie zawsze działa ;)
w zimę nie musisz skrobać szybek czy czekać aż Ci sie autko nagrzejeahaa.. i co.. zawsze pamietasz, zeby zostawic na luzie i zaciagnac reczny..? bo jak sie zapomnisz to wiesz.. moze to byc droga przyjemnosc :lol:
imho odpalanie na pilota to jedna z najglupszych mozliwych funkcji alarmu :bicie:
o jest kwestia anteny alarmu musisz ją przedłużyć i podnieść maksymalnie wysoko
Hehe albo użyć patentu Jeremiego z Top Gear i przyłożyć pilot do głowy, u mnie zawsze działa
Antene poprawie w najbliższym czasie, a za pare minut wypróbuje patent z głową :aloha:
ahaa.. i co.. zawsze pamietasz, zeby zostawic na luzie i zaciagnac reczny..? bo jak sie zapomnisz to wiesz.. moze to byc droga przyjemnosc
To raz, a dwa, ze jak psy namierzą odpalone auto bez właściciela obok to zapłacisz mandat, bo niewolno pozostawiać zapalonego auta bez nadzoru.
shantillas
29-12-07, 19:12
w zimę nie musisz skrobać szybek czy czekać aż Ci sie autko nagrzejeahaa.. i co.. zawsze pamietasz, zeby zostawic na luzie i zaciagnac reczny..? bo jak sie zapomnisz to wiesz.. moze to byc droga przyjemnosc :lol:
imho odpalanie na pilota to jedna z najglupszych mozliwych funkcji alarmu :bicie:
aaaa dotyczytałeś to, że mam automat ?? :bicie: ;) ręczny to zaciągam tylko podczas jazdy :afro:
U mnie gliny pojawiają się tylko jak trzeba spisać jakichś małolatów co udają b-boy'ow więc z tym raczej problemów nie będzie.
Patent z głową naprawdę działa xD
Odpalanie z pilota? Okej, fajny bajer, pytanie tylko po co :bicie:
Aha, nie ma "nieskanowalnych" alarmów. Co człowiek zabezpieczy/uzbroi to człowiek odbezpieczy, odpali itp :) Kolejna furtka na odpalenie auta przez złodzieja bez kluczy.
zimą, odpalanie z pilota do auta z automatem bomba
polecam, ojciec miał takie cuś w poprzednim aucie
najważniejsze, że Ty chcesz to mieć a nie, że innym się podoba/nie podoba
temat prosty do ogarnięcia, każda osoba od autoalarmów CI to założy
Grzesiek(H)
30-12-07, 14:21
Ja też posiadam taki starter z tym ze po odpaleniu z pilota chodzi tylko silnik a zeby włączyć nawiewy musze włorzyć i przekręcić kluczyk.tAKze jest to tylko BajeR.A założyłem to tylko dlatego bo chciałem miec centralny otwierany z pilota a starter to tylko opcja dodatkowa.
...z pilota chodzi tylko silnik a zeby włączyć nawiewy musze włorzyć i przekręcić kluczyk...
No bo jak nie włożysz kluczyka to i kierą nie pokręcisz bo się zblokuje :)
no dobrze, jednym sie to podoba drugim nie. Ma to jakies zalety, ale faktem jest, ze to wasze rozgrzewanie silnika na postoju nie najlepiej wplywa na zywotnosc autka i ekonomie(dluzej sie nagrzewa)
qba chyba lepiej zeby woln osie nagrzewało na niskich obrotach niz zeby bylo jechane i rozgrzewane szybciej.jak sie na zimnym dodaje obrotow to wtedy wplywa na zywotnosc silnika, nawet te 3000 obrotów.
qba chyba lepiej zeby woln osie nagrzewało na niskich obrotach niz zeby bylo jechane i rozgrzewane szybciej.jak sie na zimnym dodaje obrotow to wtedy wplywa na zywotnosc silnika, nawet te 3000 obrotów.
Temat byl juz poruszany na forum i uwierz mi ze lepiej rozgrzac silnik podczas jazdy
To ja znów zacytuje co jest w instrukcji napisane:
"Rozpocząć natychmiast jazde, tylko w czasie silnego mrozu należy nagrzać silnik przez około 30 sekund."
Nie wiem, ale wydaje mi się, że jest tak dlatego bo jak sie jedzie to raz, że silnik wykonuje prace, więc wytwarza więcej ciepła, a dwa przy większych obrotach, nawet do 3000, wytwarza się większe ciśnienie oleju.
Jeśli się mylę to mnie poprawcie ;)
skolopendra
31-12-07, 11:44
to może teraz ja zacytuję co myślą specjaliści na temat mrozów i silnika ;)
.................................................. ........Zimowe uruchamianie silnika
""Prawda jest taka, że gdyby silniki naszych samochodów zawsze pracowały w optymalnej temperaturze, ich zużycie byłoby minimalne, a przebiegi do naprawy (albo wymiany) liczono by w milionach kilometrów.
Robocza temperatura silnika wynosi około 90 – 100 st C. Ale i to jest pewnym uproszczeniem. Silnik w czasie pracy ma taką właśnie temperaturę kadłuba oraz cieczy chłodzącej – w miejscach, gdzie tę temperaturę się mierzy. Ale w okolicy komory spalania i kanału wydechowego temperatura jest na pewno większa. Z kolei od strony kanału dolotowego, temperatura na pewno jest niższa. Temperatura oleju w misce olejowej jest zmienna. Najlepiej, by wynosiła około 90 stopni C, ale wartości tej zwykle nie osiąga się w zimne dni, jeżeli jednostka jest tylko minimalnie obciążona.
Zimny silnik powinien jak najszybciej osiągać temperaturę roboczą, aby olej o określonej, przewidzianej przez producenta lepkości docierał wszędzie tam, gdzie trzeba. Co więcej, wszelkie procesy zachodzące w silniku (przede wszystkim – mieszanie paliwa z powietrzem) zachodzić będą prawidłowo wtedy, gdy temperatury będą już ustalone.
Kierowcy powinni coś zrobić, by jak najszybciej nagrzewać swe silniki, szczególnie zimą. Nawet jeżeli odpowiedni termostat w układzie chłodzenia dba o prawidłowe nagrzewanie silnika, to będzie ono szybsze w jednostce pracującej pod obciążeniem, zaś wolniejsze gdy pracuje ona na biegu jałowym. Czasami – zdecydowanie za wolne, do tego stopnia, że silnik na luzie w ogóle się nie nagrzeje.
Dlatego błędem jest „nagrzewanie” silnika na postoju. !! Znacznie lepszą metodą jest odczekanie po jego uruchomieniu tylko kilkunastu sekund (aż nie rozgrzany jeszcze olej zacznie smarować to co powinien), a potem ruszenie i jazda z umiarkowanym obciążeniem silnika.
Oznacza to jazdę bez gwałtownych przyspieszeń i wprowadzania silnika na wysokie obroty, ale jednak zdecydowaną. W ten sposób okres pracy silnika „na zimno” zostanie wydatnie skrócony, a niekontrolowane zużycie jednostki okaże się względnie niewielkie. Co więcej, czas, w którym silnik zużywał będzie nadmierną ilość paliwa (podawanego przez urządzenie rozruchowe w takiej dawce, by w ogóle mógł pracować) okaże się również nieduży. Także i zanieczyszczenie środowiska wyjątkowo trującymi spalinami (na zimno katalizator spalin praktycznie nie działa) zostanie ograniczone.
Reasumując: gdy już uruchomimy silnik, powinniśmy ruszać w drogę natychmiast, gdy tylko jego praca stanie się wystarczająco płynna. W przeciwnym razie narażamy się na niepotrzebne straty.""
:aloha:
ja bym pomyślał najprędzej nad takim rozwiązaniem i nie zagłębiał się czy silnik ma odrazu jechać czy nie..
http://www.webasto.pl/am/pl/am_automobile_3177.html
bo tu chyba o to chodzi..
Reasumując: gdy już uruchomimy silnik, powinniśmy ruszać w drogę natychmiast, gdy tylko jego praca stanie się wystarczająco płynna. W przeciwnym razie narażamy się na niepotrzebne straty."
szkoda tylko, ze szyby zamarzaja i trzeba je wyskrobac, a z wyskrobanym prostokatem na wysokosci oczu nie umiem jezdzic :D a jak nie odpale i nie wlacze nawiewu to co zeskrobie to mam na nowo u mnie zawsze ****zi zima :D
Punek ile taka przyjemnosc?
nie wiem.. trzeba pytać w serwisie..
http://allegro.pl/item287401057_webasto_ogrzewanie_postojowe.html
http://allegro.pl/item290701700_webasto_ait_top_3500_st_ogrzewanie_p ostojowe.html
http://allegro.pl/item291521230_webasto_thermo_top_v_golf_v_touran_c addy_itd_nowe.html
pozdr
Ja też posiadam taki starter z tym ze po odpaleniu z pilota chodzi tylko silnik a zeby włączyć nawiewy musze włorzyć i przekręcić kluczyk.tAKze jest to tylko BajeR.A założyłem to tylko dlatego bo chciałem miec centralny otwierany z pilota a starter to tylko opcja dodatkowa.
Hmmm no to trochę lipa :mad: bo mi głównie by chodziło o nagrzewanie samochodu w zimę...
Na pewno się nie da tych starterów ustawić tak żeby pozostawiony włączony nawiew również się uruchamiał wraz ze zdalnym uruchomienie silnika ???
P.S. Czy takie coś zdało by egzamin "ewentualnie" ( Civic Sedan 1998r) ? http://www.allegro.pl/item796089276_starter_odpalanie_silnika_pilotem_al arm.html
podepne sie pod temat....
zaslaniacie chlodnice w swoich samochodach? ja tamtej zimy nie zaslanialem ale teraz coraz wiecej slysze zeby zaslonic wiec sie pytam;)
ja bym pomyślał najprędzej nad takim rozwiązaniem i nie zagłębiał się czy silnik ma odrazu jechać czy nie..
http://www.webasto.pl/am/pl/am_automobile_3177.html
bo tu chyba o to chodzi..
Bardzo fajne i znane. Montowane urządzenia przedewszystkim przez Służby Policji, karetki, samochody dostawcze czy np samochody używane np w zakladach energetycznych.
http://www.webasto.pl/am/graphics/file_brochure_car_heaters_technical_pl_93kb.pdf
jest mała nieścisłość bo podają:
Pobór mocy elektrycznej - Waty
Moc częściowa / moc maksymalna................ 26/22
Troszkę dziwne, że moc częściowa jest większa od mocy maksymalnej...
Pomijając wszystko, przy montażu takiej instalacji należy sprawdzić doprowadzenie mas i czy przypadkiem gdzieś jakaś końcówka nie jest luźno podłączona żeby uniknąć sytuacji kiedy schodzimy do samochodu a on tak się rozgrzał, że aż płonie miłością do właściciela ;) niby nic się zdarzyć nie może ale z powodu wadliwej instalacji elektrycznej Samochody Marki Peugeot stawały w płomieniach....
Lekkie, oszczędne... może nie dla akumulatora ale fajnie by było takie coś mieć.
Mnie raczej chodzi o ogrzewanie"własne" po prostu żeby samochód uruchamiał się na pilota a pozostawiony włączony nawiew na szyby dzień wcześniej zaczął dmuchać powietrze, wtedy po jakimś czasie przychodzę i hania jest już rozgrzana i gotowa do jazdy :D
kedzior.kedzior
02-11-09, 20:48
cena promicyjna 3 999 zł http://www.ogrzewanie-postojowe.pl/produkty/ogrzewania-postojowe/male-samochody.html
Mnie raczej chodzi o ogrzewanie"własne" po prostu żeby samochód uruchamiał się na pilota a pozostawiony włączony nawiew na szyby dzień wcześniej zaczął dmuchać powietrze, wtedy po jakimś czasie przychodzę i hania jest już rozgrzana i gotowa do jazdy :D
Webasto myślę, że będzie bezpieczniejsze i ekonomiczniejsze. Według tego co podają to 0,5 L paliwa to niedużo. Sam silnik na rozruch to szkoda paliwa i komór, zatrze się dużo szybciej i będzie żal...
Webasto myślę, że będzie bezpieczniejsze i ekonomiczniejsze. Według tego co podają to 0,5 L paliwa to niedużo. Sam silnik na rozruch to szkoda paliwa i komór, zatrze się dużo szybciej i będzie żal...
Bez przesady hehe kilka tysięcy PLN-ów to ja pasuje za takie coś :D
Wracając do rozruchu z samego silnika - to ja robię siłą rzeczy to samo "ręcznie" co by robił odpalany zdalnie pilotem silnik bo przecież jak są mrozy to ja nie jadę od razu tylko najpierw musi pochodzić trochę zanim się nagrzeje, zanim zeskrobie wszystkie szyby itp itd. - i nie zauważyłem żadnych efektów ubocznych dla silnika więc akurat to "przedwczesne zużywanie silnika" to ja nie bardzo kupuję ;-) a samochod jest z 1998r więc parę lat ma... no chyba że to będzie widać dopiero po milionie KM czy coś koło tego ale wtedy to już mnie to ne będzie obchodziło z wiadomych przyczyn ;)
skolopendra
03-11-09, 20:05
zaslaniacie chlodnice w swoich samochodach?
nie ma takiej potrzeby
nie ma takiej potrzeby
thx;)