Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sprężyny sportowe Civic

tommek95
06-05-13, 23:16
Witam :p Przeglądałem allegro i znalazłem coś takiego : http://allegro.pl/civic-crx-sprezyny-sportowe-obnizajace-0-80-mm-i3196681097.html
Ma ktoś z Was coś takiego założone ? Czy naprawdę ta regulacja działa jak w gwincie ? Lepiej takie "Gwint" czy same sprężyny obniżające ?

autentyk
06-05-13, 23:52
witam ogolnie to lipa straszna szkoda kasy sam przerabialem ten temat, posadzic go mozna ale co z tego jak sie jezdzic pozniej nie da bo samochod skacze jak szalony. Pozdrawiam

Gozdo
07-05-13, 19:34
Tak jak pisze poprzednik...

Etman
08-05-13, 12:21
zależy czego oczekujesz od auta, ja wybrałem coilover, żeby tanim kosztem szurać. Komfort żaden bo ping pong straszliwy, no i tył nie schodzi tak nisko jak by się chciało, przód powiedzmy, że daje radę.

stolarz
09-05-13, 09:09
bo z tyłu musisz obciąć (ale nie całkowicie) ten kołnierz który trzyma fabryczną sprężynę a zasłania sporo gwintu. Zresztą mam żeby tanio zglebić do flusha i jeżdżę z tym na codzień i do roboty i wszędzie więc idzie się przyzwyczaić. Ogólnie sprężyny są bardzo grube i twarde. Przód zachowuje się dobrze bo ma dociążenie silnikiem ale lekki tył potrafi podskakiwać :)

autentyk
09-05-13, 13:19
kurcze panowie jak wy uwazacie ze na tym jezdzic sie da to ja jestem w szoku bo to kibel straszny!