Zobacz pełną wersję : kreci ale nie chce odpalic
witam wszystkich!! Mam taki problem a mianowicie.Szukalem dzisiaj bezpiecznika odpowiedzialnego za spryskiwacze bo nie chciay pryskac i wyjalem kilka bezpiecznikow zeby znalezc moze jakis przepalony. Niestety nie udalo sie i pojawil sie problem. Wlozylem kluczyk chcialem odpalic a tu kreci rozrusznikiem normalnie i nie odpala. Nie wiem co moze byc. Chodzi o civica EJ9 1.4.Prosze o pomoc i dzieki
skolopendra
28-12-07, 18:52
bo nie chciay pryskac
bo pewnie zamarzł ;)
a tu kreci rozrusznikiem normalnie
a paliwo podaje ?,pompa się załącza?
bo nie chciay pryskac
bo pewnie zamarzł ;)
a tu kreci rozrusznikiem normalnie
a paliwo podaje ?,pompa się załącza?
on codziennie jezdzi ale jak zaczalem szukac tego bezpiecznika to sie potem zesral i nie chcial zapalic. Nigdy niz sie nie dzialo. Nie wiem moze ktorys bezpiecznik trzeba sprawdzic ale tez nie wiem ktory jest a to odpowiedzialny
skolopendra
28-12-07, 19:35
on codziennie jezdzi ale jak zaczalem szukac tego bezpiecznika to sie potem zesral i nie chcial zapalic.
nikt nie wie co tam namieszałeś :/
zwłaszcza jak widzę, to bladego pojęcia nie masz o samochodach
on codziennie jezdzi.ale przestał
sprawdź raz jeszcze te bezpieczniki,
(miernikiem) może źle wtykałeś np od zapłonu
tabele z opisem zabezpieczeń znajdziesz w manualu ,jak i wiele innych, bezcennych rad i informacji
wiec................................... :szukaj:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=6565
co do spryskiwaczy to sprawdz czy plyn nie zamarlz jak tak to w pompce jest lod.
A z bespiecznikami to odwaliles-jak wyciagasz i wkladasz bespiecznik to pojedynczo a nie seria.sprawdz czy nie pomyliles miejsc na be-niki. :aloha: