Zobacz pełną wersję : Przegroda lub kratka oddzielająca bagaznik od reszty
Witajcie, może ktoś już przerabiał taki temat- otóż mój pies jeździ w bagażniku (nie mam półki), a że jest bardzo kudłaty pełno sierści fruwa po całej kabinie. Wpadłem na pomysł aby oddzielić go od reszty np kratką lub siatką materiałową lecz zupełnie nie mam pomysłu jak to zrobić. Z tego co sobie przypominam kiedyś Civic 5D był autem służbowym i takie kratki były montowane. Próbowałem zasłonić to roleta ale na górze nie ma jak jej zaczepić - musiałbym robić dziury w podsufitce. Czy ktoś miał taki problem i udało mu się go rozwiązać ? Pozdrawiam Marcin
Chyba jedynie jakimiś druciarskimi sposobami, jakaś materiałowa siateczka, agrafki do podsufitki i tyle.
Często czeszesz tego pieska?
pieska czesze codziennie...
Ale tak naprawdę to co Ci z z kratki? Piesek jak sobie siedzi w bagażniku to i tak jego kłaki przyfruną do Ciebie,ale fakt,że bedzie ich trochę mniej.
Kratka lub siatka o drobnych oczkach, przy zamykaniu bagażnika włosy lecą w kierunku siedzeń, jest to uciążliwe a odkurzacze nie dają sobie rady szczególnie te na stacjach. Pomyślałem sobie, że klaki niech będą ale tylko w bagażniku - jak zatrzyma 70 procent włosia to i tak będzie dobrze. Najlepsze jest to, że pies ma zdrową i bujną sierść w dalszym ciągu :D ja przy takiej ilości gubionego włosia byłbym już dawno łysy ;)
Znam ból psich i kocich kłaków w aucie... Może przykleić moskitierę? Taką jaką używa się przy oknach? Od góry wsadzić to pod zakładkę tam gdzie chowa się podsufitka i poprowadzić między półką a siedzeniami?
Takie coś:
http://allegro.pl/moskitiera-moskitiery-siatka-na-metry-szer-100cm-i3201705572.html
o widzisz :):) pomyślałem teraz sobie żeby zrobić to na rzepy, jak coś wymodzę to podzielę się ze wszystkimi miłośnikami futer w aucie :)
Chyba wolałbym ubrać psa w jakiś sweterek czy tego typu pedalski gadżet, który w tym wypadku miałby sens. No ale z drugiej strony ciepło się robi, w aucie cieplej niż na zewnątrz, to wdzianko musiałoby być bardzo cieniutkie.
W ogóle co to za piesek?
Na ebay.co.uk widziałem kiedyś kratkę w aerodecku. Może dało by radę coś dopasować do liftback'a ... tylko kwestia jak napisałeś, żeby to zdało egzamin z "czystości" ;)
a to winowajca ;) w tym wdzianku to raczej bym go nie widział
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/300869_304624232883282_1363016612_n.jpg
Ładniutki ;)
Co to za uprząż?
...trochę zbaczamy z motoryzacyjnego charakteru forum :D
dziękujemy :) uprząż taktyczno rozpoznawcza xdog ;) nosi swoje chrupki w kieszonkach :)
Obiecuję mu już od dawna, że wyłysieje jak tak dalej będzie się lenił ale to ja tracę włosy a jemu przybywa ;)
koniec offtopu muszę zaopatrzyć się w siatkę i rzepy, sklecę coś ciekawego i się pochwalę, może się komuś przyda :)
ps: też masz psiaka ? :)
dziękujemy :) uprząż taktyczno rozpoznawcza xdog ;) nosi swoje chrupki w kieszonkach :)
(...)
ps: też masz psiaka ? :)
Eee, to sam sobie żarcie nosi ^^
Tak, zdjęcie dzisiaj nawet wstawiłem w swoim wątku.