Zobacz pełną wersję : zablokowane koło?
Witam, mam taki przypadek iż prawe tylne koło jest zablokowane, znaczy jechać się da, ale wiadomo spalanie też nie jest najlepsze;p także mam pytanie co to może być? tył samochodu podniesiony na lewarku i nie moge ruszyć kołem ;/ czy to może byc wina ręcznego? dodam że z lewym kołem, jest ok! Możecie coś na to poradzić? bo kurde autko mam tydzień i prawie wcale z tego powodu niejeżdże :((
Ciff 93' hatchback
zdejmij beben, moze sie ta popindolilo.i nie ten dzial troszke, pewnie przeniosa Cio do techniocznego
a nie rozjechałeś ostatnio jakiegoś kota, który mógłby się tam wkręcić?
Jeżeli stało się to niespodziewanie to obstawiam że wystarczy rozebranie, wyczyszczenie i złożenie...
okazało sie że to jednak była wina linki, znaczy się jest ;/ prawe ręczny mam odłaczony, a z tą linką to wygląda tak że ona się haczy gdzieś po drodze do koła ;/ jakby się rozwarstwiła lub cos ;/ no ale cóż teraz można pośmigać :)
moze sie zaciera,spr.popryskac wd-40 do jej srodka.zobacz czy sprezynka odbija.no i smigaj . :aloha:
sprawdz czy linke da sie rozruszac, jesli nie, to nawet nie baw sie w zadne wd-40. Jesli linka sie przetarla i rozwarstwila to niczym tego nie naprawisz i czeka Cie wymiana.
Jesli nawet uda ci sie linke rozruszac to i tak jest to rozwiazanie tymczasowe bo nie jestes w stanie jej przeczyscic i przesmarowac na calej dlugosci.
Wyeliminuj jednak czy ciegno od recznego ktore jest przytwierdzone do szczeki hamulcowej dziala poprawnie
ok sie jutro zobaczy, noooo ale teraz to czuć różnicę :D:D wd40 poszło i jakieś coś 2000, i napewno doleciało do końca bo zostały ślady na ziemi, a taka wymiana mniej więcej ile wyniesie? jeśli się ktoś orientuje oczywiście. Jak narazie będzie tylko jedna linka od lewego koła zaczepiona, pozdrawiam