PDA

Zobacz pełną wersję : kubełki z ,,normalnymi" pasami??zadnych 4punktowych...

diegodeath
28-12-07, 09:33
Hey people
chce zakupic do cifa jakies kubelki lepsiejszej firmy np.recaro,sparco (no tak do 2kafli za jeden:)
czy sa jakies(poza seryjnymi co sa np w ITRach itp) gdzie nie tylko da sie pasy 4punktowe ale i normalne??
P.S.uzylem opcji szukaj i za duzo to nie znalazlem:(a wiem ze wielu ludzi ma spora wiedze wiec wypowiadajcie sie :afro: :afro: :d :d

redzikm
28-12-07, 10:51
A kto powiedział ze nie można uzywac normalnych pasów jak ma sie kubełki??

Oglądnij sobie.
http://img520.imageshack.us/img520/8525/srodeklk3.jpg

diegodeath
28-12-07, 10:56
no tak ale jak wyczytalem to nie dokazdego kubelka da sie normalne pasy...wiec jak z tym jest??

redzikm
28-12-07, 11:03
Wydaje mi się że chodzi o takie bo ciężko się bedzie zapiąć
http://www.gundersenmotorsport.com/Bilder/Circuit_Pro.jpg

filipfm
28-12-07, 11:31
no tak ale jak wyczytalem to nie dokazdego kubelka da sie normalne pasy...wiec jak z tym jest??

Fakt, na pewno nie do wszystkich. Ja jezdzilem przez jakis czas w kuble Bimarco w normalnych pasach. Troche niefortunne rozwiazanie. Pas w czesci biodrowej opieral sie na brzegach kubelka a nie na brzuchu, co w przypadku dzwona sprawi ze cialo zamiast byc trzymane pasami walnie w nie z duza sila, bo ma miejsce zeby sie rozpedzic. Wiec do kubelkow z wysoka "burta" tylko szelki. Jak kupisz regulowane kubly z jakiegos auta typu recaro z ITR czy Evo, albo inne np z CTR to spoko obgonisz zwyklymi pasami, jak cos bardziej sportowego to raczej tylko szelki

ppm702
30-12-07, 19:17
raczej tylko szelkiza które dostaniesz mandat, bo nie są homologowane na ulicę i policja może je uznać za brak zapiętych pasów... Ot Polska ;)

!markos
30-12-07, 23:58
A kto powiedział ze nie można uzywac normalnych pasów jak ma sie kubełki?? podpowiada to zdrowy rozsadek..

pHiZzz
31-12-07, 14:26
jak zakladacie szelki to seria zostaje ?

!markos
31-12-07, 14:32
nie ma potrzeby demontowania seryjnych pasow

rojass
31-12-07, 16:21
ja tak mam. mam szelki i zwykłe pasy.Nawet mocowania w fotelu do zwykłych pasów pozostały.Tak na wszelki wypadek.

pHiZzz
31-12-07, 16:40
no tak zawsze to jakis sposob zeby uchronic sie przed polskim prawem ;) i jeszcze mam takie jedno pytanie to co w swietle prawa w ogole nie mozna jezdzic z szelkami po ulicy ? czy jakas firma robi "drogowe" ?

filipfm
31-12-07, 18:46
raczej tylko szelkiza które dostaniesz mandat, bo nie są homologowane na ulicę i policja może je uznać za brak zapiętych pasów... Ot Polska ;)

Moim zdaniem jezeli pasy maja homologacje sportowa to mozna ich uzywac na drodze. Rajdowka oprocz swojego specyficznego przeznaczenia musi spelniac wymogi i normy i jest dopuszczona do ruchu po publicznych drogach (ma swiatla, jest zarejestrowana itp).
Wiec nie powinno byc problemow. No ale kij wie jak niebiescy to interpretuja. Rownie dobrze powinienes wozic homologajcje na inne wyposazenie auta, niestandardowe fotele z mocowaniem itp. Podejrzewam ze mozna by sie wybronic z tego. W poprzednim samochodzie mialem zamontowane bimarco model C (bez homologacji) na szynach z homologacja FIA i jakos nikomu nigdy nie przyszlo do glowy sprawdzac czy ten fotel ma homologacje