Zobacz pełną wersję : Nie załącza się wentylator
Witam
mam problem tego typu iż ,wcale nie załącza się wentylator
wymieniłem czujnik wentylatora i nic
termostat działa poprawnie bo otwiera na duży obieg
nie ma przerw na kablach do wentylatora, ponieważ kiedy zewrę kablem kostkę która idzie do czujnika to się włącza.
Nie wiem jaka możne być przyczyna , czy to poszedł czujnik który idzie do kompa.
Pozdrawiam
Daniel
czujnik który idzie do kompa.
Ten czujnik nie uruchamia wentylatora.A jaką masz temp na wskażniku?
Kiedy jeżdżę to temp jest tak jak być powinna , tylko stanę w korku na dłużej to momentalnie wskaźnik idzie do góry
Sprawdż czujnik wentylatora,omomierz do styków,czujnik do garnka i zagotuj wodę.Jak zamknie odwód , to miernik ci wskaże.Czasem trafiają się nowe czujniki z wadą i nie działają.
albo sprawdź bezpiecznik od wentylatora
Michalll_1991
06-05-13, 12:16
przekaźnik w skrzynce bezpiecznikow pod maską sprawdź
przecież napisał że
nie ma przerw na kablach do wentylatora, ponieważ kiedy zewrę kablem kostkę która idzie do czujnika to się włącza.
wentylator sprawny w takim razie na 100% a problem tylko w włączniku termicznym na obudowie termostatu.
Sprawdż czujnik wentylatora,omomierz do styków,czujnik do garnka i zagotuj wodę.Jak zamknie odwód , to miernik ci wskaże.Czasem trafiają się nowe czujniki z wadą i nie działają.
zrob tak jak kolega CRX1 napisal najprostrzrzy sposob, skoro po zwarciu kostki went sie zalacza to ewidentna wina nowego czujnika