Zobacz pełną wersję : oświetlenie
Witajcie mam pytanie czy ktoś z was robil może podswietlenie kierunkowskazow razem z postojowymi z przodu, nawet fajnie to wyglada. No i czy da rade zmienic jakos inne podswietlenie z tylu? Honda Civic 1.5 5D 1996
ale to nielegalne jest zdaje sie :)
pewnie tak, ale często widuje teraz inne auta i maja tak zrobione.. tylko ja nie wiem jak to zrobic..
Na forum jest tylko trzeba dobrze poszukać.
ale często widuje teraz inne auta i maja tak zrobione
To że mają nie oznacza, że powinny mieć. Wg polskiego prawa to nielegalne, to nie hameryka :)
MadSkillz84
05-05-13, 00:46
Plus z bocznych kierunków,tych lampek z boku auta podłaczasz pod plus z postojowych i jak właczasz kiereunkowskaz migają Ci na zmiane..a jak nie masz właczonego kierunku to świecą sie jak lampki obrysowe...osobiście 2 lata przejeżdzone, dwie różne stacje diagnostyczne, kilka kontroli policji ale jeszcze nikt mi uwagi nie zwrócił:)
dzieki mordeczko :) zaczynam z tym działać. A co do świateł tylnych macie jakieś propozycje co mozna wykombinowac? prócz kloszy po lifcie..
jakieś propozycje co mozna wykombinowac? prócz kloszy po lifcie.
Tu nie pokombinujesz. Nie ma sensownego sposobu przeróbki, ewentualnie można zrobić USDM.
Plus z bocznych kierunków,tych lampek z boku auta podłaczasz pod plus z postojowych i jak właczasz kiereunkowskaz migają Ci na zmiane..a jak nie masz właczonego kierunku to świecą sie jak lampki obrysowe...osobiście 2 lata przejeżdzone, dwie różne stacje diagnostyczne, kilka kontroli policji ale jeszcze nikt mi uwagi nie zwrócił:)
A jak sie ktoś zainteresuje w trakcie kolizji? Bo np bedziesz na rondzie i bedziesz chciał jechać prosto. Ktoś nie zauważy i bedzie bum bo Ci wymusi. A potem cwany powie że on widział kierunkowskaz. A pan policjant powie że nie powinno tak być i już ma o czepić. A i ubezpieczyciel może stwierdzić, że samochód w momencie kolizji nie odpowiadał wymaganym w tym zakresie normom i powie że odmawia wypłaty. Nie wspominam już jakie konsekwencje mogłoby to spowodować w momencie wypadku. Czy warto? Moim zdaniem nie.