PDA

Zobacz pełną wersję : Światło tylne przeciwmgielne

Weda
04-05-13, 11:26
Mam pytanie, które mnie bardzo nurtuje. Kupiłem Hondę civic VIII 2008 rocznik i nie wiem gdzie powinno znajdować się tylne światło przeciwmgielne. Kontrolka się pali. kable z wtyczką są wyprowadzone w klapie bagażnika (ponieważ jak podłączę żarówkę, to świeci) ale nigdzie nie ma wyjścia na zewnątrz. Światła cofania są dwa białe i nie wiem w którym miejscu powinno być usytuowane to światło i czy z dwóch stron czy tylko z jednej (lewej strony). Proszę o poradę.

Saawrel
04-05-13, 11:40
światło jest jedno z lewej strony od znaczka H na klapie bagarznika jakieś 5-10cm. Jest tylko jedno, nie wiedzieć czemu skoro z drugiej strony jest miejsce dostosowane to założenia

butler.gdansk
04-05-13, 11:45
Można się pomylić ze światłami od hamowania więc może stąd takie rozwiązanie.

Saawrel
04-05-13, 14:13
no pewno tak, ale ja i tak zrobiłem sobie drugie, właśnie po drugiej stronie znaczka i o wile lepiej widać samochód we mgle.

mariusz_k25
09-05-13, 22:01
Mam pytanie, które mnie bardzo nurtuje. Kupiłem Hondę civic VIII 2008 rocznik i nie wiem gdzie powinno znajdować się tylne światło przeciwmgielne. Kontrolka się pali. kable z wtyczką są wyprowadzone w klapie bagażnika (ponieważ jak podłączę żarówkę, to świeci) ale nigdzie nie ma wyjścia na zewnątrz. Światła cofania są dwa białe i nie wiem w którym miejscu powinno być usytuowane to światło i czy z dwóch stron czy tylko z jednej (lewej strony). Proszę o poradę.
A może masz instalację od przedlifta w klapie???
U siebie robiłem takiego moda ze zmianą tylnych lamp na poliftowe i miałem rebus własnie ze światłem przeciwmgłowym.
Może auto które kupiłeś miało jakąś przygodę z tyłu?,