Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Niepewne prowadzenie

natan
03-05-13, 23:04
od ok 110 km/h honda zaczyna niepewnie sie prowadzic , kierownica jest "luźna" ,zawieszenie z przodu jest okej, moze byc to wina cukierkow z tyłu?

Poll
03-05-13, 23:14
Opony sprawdzone, felgi proste, powietrze jest? Kierownica jest luźna bo takie jeast wspomaganie dziadkowe w hondach naszych.

probestic
04-05-13, 06:01
Kierownica jest luźna bo takie jeast wspomaganie dziadkowe w hondach naszych

Bez przesady. Zrobiłem już mnóstwo tysięcy i nie podzielam zdania.

Cuksy z tyłu to bardziej uczucie "bujania"/"gibania" autem, że o mało co d..a nie chce Cię wyprzedzić na zakręcie ;)

Generalnie może być wina cuksów z tyłu, ale też trzeba wziąć pod uwagę przednie sworznie, końcówki drążków ( po których czasami nic nie widać :] ), no i na pewno brałbym pod uwagę zużycie amortyzatorów i sprężyn.

T0mekk1
04-05-13, 21:52
Jeśli kierownica jest "luźna" to trzeba sprawdzić dokładnie sworznie i drążki kierownicze. Nie zaszkodzi sprawdzić ciśnienie w oponach jak to kolega wyżej napisał.

Badman
04-05-13, 21:58
a ja bym sprawdził luz na przekładni kierowniczej i amortyzatory z tyłu.

xstanx
05-05-13, 09:48
u mnie niepewne prowadzenie najczesciej było oznaka w roznych autach luzem na koncówkach drazków...latwo to sprawdzic albo na kanale albo wsiadasz w auto ruszasz i np..na 2 biegu krecisz go na wysokie obroty i zmienisz bieg ...jesli w czasie gdy wrzucisz sprzegło auto zaczyna wyraznie myszkowac delikatnie lewo prawo...to napewno koncówki drazków...przerabiałem to z kilkoma autami i dobry tez patent do sprawdzenia ich przy kupnie auta...

Badman
07-06-13, 22:30
U mnie przyczyną bujania były cukierki - wymienione na nowe z ASO - 56 zł za sztukę więc nie opłaca się kupować zamienników do tego ustawienie zbieżności i honda prowadzi się jak nowa :)

mati1207
08-06-13, 00:22
wymienione na nowe z ASO - 56 zł za sztukę

ja jak się niedawno pytałem to kosztowały ponad 100 za szt. więc nie wiem czy źle usłyszałem czy tak cena spadła...