PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki silnik najmniej pali?

lbroda5
03-05-13, 18:49
Witam. Jestem tu nowy. Zamierzam kupić Honde Civic V gen. hatchback, ponieważ strasznie mi się podoba i chciałbym się dowiedzieć który silnik najmniej spala benzyny i gazu. Czytałem, że silnik 1.5 90km jest ekonomiczniejszy niż 1.3 75 km i postanowiłem, że zapytam, bo podobnego tematu nie znalazłem.

Pozdrawiam.

Infi
03-05-13, 18:53
1.5VTEC Eco ale trudno bedzie ci to kupic. lepiej popatrz za 6 genem tam jest bardzo popularny ten silnik

Michał102
04-05-13, 11:23
tam jest bardzo popularny ten silnik

Popularny, to tam jest 1.4 75/90 km. 1.5 VTEC-E jest mało, a jak juz się trafiają, to straszne lumpy lub ulepy. Właśnie szukam takiego auta dla brata. Obejrzeliśmy już 4 sztuki i same wraki. Na zdjęciach ładne, właściciele się podniecają jakie to super zadbane auta, a w rzeczywistości są to trupy nie warte złamanego grosza. Trafić zadbanego 6-gena z taką motorownią jest ciężko.

probestic
04-05-13, 11:27
1.5 VTEC-E jest mało, a jak juz się trafiają, to straszne lumpy lub ulepy. Właśnie szukam takiego auta dla brata. Obejrzeliśmy już 4 sztuki i same wraki. Na zdjęciach ładne, właściciele się podniecają jakie to super zadbane auta, a w rzeczywistości są to trupy nie warte złamanego grosza. Trafić zadbanego 6-gena z taką motorownią jest ciężko.

Dokładnie jak napisałeś. Trzeba się uzbroić w duuuuużo cierpliwości szukając czegoś naprawdę godnego zakupu.

ma1ster
04-05-13, 12:18
Co do spalania to naprawdę mało da się spalić silnikiem, który ma sondę 5 żyłową, jak ktoś ma w tym silniku LPG wielopunktowe, i ma mapę w głowie, to można zejść ze spalaniem 6L LPG oczywiście mówię o jeździe w trasie, czy na odcinkach gdzie da się wymusić tryb ubogich mieszanek...