Zobacz pełną wersję : Usuniecie filtra weglowego
Witam,tak jak w temacie,bo chyba tak sie nazywa ta czarna puszka pod akumulatorem.Chodzi o to ze chciał bym to wyrzucić,robił to ktos,jak połączyc przewody ewentualnie,jakies foto itp.
Z góry dzieki,pozdrawiam.
Po co to wywalać?
Wysyłane z mojego LT22i za pomocą Tapatalk 2
peter zona
03-05-13, 18:04
ja to wywalałem już tego nie mam dość długo :) i wszystko smiga normalnie
Dokładnie,szpeci i dlatego chce sie tego pozbyc;)
Duzo przeróbki z tym jest? Nie smierdzi benzyną teraz w kabinie?
Michalll_1991
05-05-13, 23:02
puche wywalasz, króciec w przepustnicy i evapie(tez mozna wywalic) zaślepiasz i tyle :)
a tak w ogole to po co jest tek filtr ???
a tak w ogole to po co jest tek filtr ???
Pochłania opary paliwa z baku, które są później spalane w silniku.
Wywalasz spokojnie i nic się w sumie nie martwisz :) Jeżdżę tak rok i jest wszystko ok. Nie śmierdzi
Ciekawe czy dostanę złotą łopatę za odkop roku :)
Wywaliłem w ramach wire tuck'a filtr węglowy. Zaworek EVAP nie ma teraz założonego wężyka, który wcześniej prowadził do filtra węglowego (do kolektora ssącego jest podłączony, wtyczka też). Czy króciec mam zaślepić czy zostawić nie podpięty? Po zatkaniu jakby obroty lekko spadają i są stabilniejsze.
Pytam ponieważ zdarza się teraz często, że auto po nagrzaniu jakby przygasa,kuleje na jeden gar, chwilę pofaluje i sam podbije sobie obroty. Po podbiciu obrotów jest parę minut spokój i potem znowu to samo. Może to być spowodowane nie podłączonym wężykiem między usuniętym filtrem a EVAPem?
Silnik D16Z6, buda EJ6, OBD1
jasne że musisz go zaślepić.
Ok, dzięki za informację :)
Ja wywaliłem wszystko łącznie z EVAPem nic nie zaślepiałem obroty i praca silnika bez zmian jedyny minus to taki że czasem czuć paliwo z przewodu idącego od baku docelowo ma być wymontowany całkiem
Po odpięciu kostki od EVAPa nie wali Checkiem po oczach?
Nic sie nie dzieje, nie ma checka
a moim zdaniem przewod tzeba zaslepic, przeciez tym przewodem silnik ssie sobie lewe powietrze...