Zobacz pełną wersję : Gdzie zamontowac CB ?
bednar_skc
27-12-07, 11:45
mam problem.poniewaz kupilem sobie CB TTI 880 i jest nieco spore nie wiem zabardzo gdzie je zamontowac??
chcialbym by bylo widocznie inie przeszkadzalo ...moze od strony pasazera z lewej strony kolo nog??
co o tym sadzicie?
moze od strony pasazera z lewej strony kolo nog??
widziałem podobne rozwiązanie w wielu samochodach, jest praktyczne ale mało estetyczne... może przemodeluj konsole ;)
jaka masz ta honde/ bo jesli 5 gen i traifla Ci sie z tzw. mala konsola to probponuje Ci wlozyc radio jesli masz obejmy ( a pewnie masz dolaczone do radia w pudelku ) odkrecajac caly panek z mieszkiem odkrecasz obudowe ( tam gdzie wklada sie cup holder ) sam mam tak zamontowane i jestem bardzo zadowolony bo dostep jest do tego idealny i gruszke mam zamocowana tak ze bez schylania mam ja szybko w rekach...
Ja majac 6 gena przerabialem konsole srodkowa. Bo tam sa dwa miejsca na radia to u gory standardowo i u dolu sluzace albo jako schowek albo wlasnie miejsce na jakies radio czy dvd. Ja przerobilem to dolne. Oddalem to wszystko (lacznie z cb) do takiego majstra co ma siedzibe w wawie przy radzyminskiej. Troche poprzerabial i podorabial i radyjko ladnie tam sobie lezalo. Problem byl taki, ze trzeba bylo wszystko ladnie polakierowac lub jakos obszyc, a mi sie nie chcialo. Mam tez pokrywe zeby radia nie bylo widac ja sie wychodzi z samochodu. Jak ktos jest zainteresowany to moge to znalezc jeszcze w szafie wszystko i sprzedac podeslac fotki i opchnac za 50zł. Ja juz tego nie uzywam bo tam teraz siedzi zwykle radio a u gory mam wskazniki, zreszta i tak przy moim wydechu to juz marnie cos dalo rade slyszec :)). Pozdro i jak co to na prw
Jak dobrze pamiętam TTI880 ma wielkość 1din? (jak radio?)
Montaż po prawej stronie u nóg pasażera jest fajny ale jak masz małe radio - miałem tak i chwaliłem sobie :) (oczywiście przy dłuższej konsoli)
Najlepiej jak zamontujesz je zamiast schowka na kasety w dolnej konsoli, założysz tylko pół kieszeń i powinno pasować jak ulał.
Pozdrawiam,
bednar_skc
28-12-07, 09:05
a moglby mi ktos przeslac zdjecie gdzie?
bo jezeli chodzi o dolny schowek pod popielniczka to radio TTI880 CHYBA sie nie zmiesci...tzn nie wsunie do konca...
bo jezeli chodzi o dolny schowek pod popielniczka to radio TTI880 CHYBA sie nie zmiesci...tzn nie wsunie do konca...
Ja tam miałem w Vgen wmontowane zwykłe radio samochodowe, ale musiałem przyciąć blachy od deski, żeby weszło na głębokość. Ale CB jest chyba dłuższe od radia CD i może wyłazić, ewentualnie mniejsze węższe się schowa.
Teraz mam BIG problem jak zamocować sensownie CB w delsolu. Chyba jedyne co mi już zostaje to odkrecic osłone pod kierownicą nad nogami kierowcy (tę dużą co bezpieczniki osłania). Wtedy wsadziłbym radio poziomo po lewej stronie, wgłąb deski, jest tam miejsce nad bezpiecznikami i na szerokość 14 cm też wejdzie.
Jeszcze mi polecano w schowku ale za płytki mam i nie wlezie.