Zobacz pełną wersję : Imobilajzer
Powitac niewitanych.Jestem tu swiezakiem i mam pytanko.Zakupilem civica z 97r.problem polega natym ze przy kluczyku niema imobilajzera,zostal rozczaskany.Teraz co wyjdzie lepiej likwidacja imobilajzera czy odnawianie kluczyka w Hondzie czy moze jeszcze jakies inne ustrojstwo.Czekam na wszelkie info.
chyba nie ten dział troche..
jak masz czerwony kluczyk to jedz do Hondy to Ci dorobia bez problemu
Prosze o wrzucenie go do odpowiedniego dzialu, :piwo2:
Jak sie okazuje w czerwonym kluczyku jest imobilajzer,ale auto nadal niepali.Po wyciągnienciu kluczyka ze stacyjki mruga jeszcze jakis czas kontrolka zielona z kluczykiem.
Czerwony kluczyk tak zwana matka starcza tylko na iles tam odpalen,ale niewiem na ile
Spotkal sie juz kiedys z czms takim.
do dorobienia kluczyka z imo nie jest konieczny czerwony kluczyk można dorobić z tego wzorca co ci się transponder rozczłonkował potrzebna jest tylko kostka z pod konsoli przy nogach kierowcy i oczywiście ten rozczłonkowany kluczyk
No niby tak,ale czy mozna odpalic z czerwonego kluczyka i co oznacza mrugający kluczyk przy wlonczonym zaplonie.
skolopendra
27-12-07, 18:48
lepiej likwidacja imobilajzera
nie zlikwidujesz go
czy mozna odpalic z czerwonego kluczyka
nie można
i co oznacza mrugający kluczyk przy wlonczonym zaplonie.
tryb programowy
tryb programowy
co to oznacza,mam goscia co mi dorobi kluczyk z imobilajzerem czy to wystarczy do odpalenia.
skolopendra
27-12-07, 21:53
z czarnego da się na 100%
a czerwony to tylko w aso ,no chyba ze się mylę ??
Z czerwonego dorabiaja w ASO, z czarnego dorobia w kazdym innym punkcie gdzie dorabiaja klucze i maja programator.
W ASO powiedzieli ze imobilajzer dorabiaja po nr nadwozia,kluczyk z czerwonego.Koszt 220-250zł.W punkcie dorabiania kluczy gostek wziol czerwony podłonczyl pod jakies ustrojstwo i otczytał kod kluczyka.Dorabienie kluczyka z imobilajzerem to 120zł,ale zoproponowal mi fochmana zeby mi najpierw sprawdzil program,ale to dopiero po nowym roku.
skolopendra
27-12-07, 22:14
.Dorabienie kluczyka z imobilajzerem to 120zł,
i będziesz miał dwa czerwone ;) :d
i będziesz miał dwa czerwone
Gosci twierdzi ze jest w stanie odtworzyc imobilajzer na podstawie dego klucza.sądzisz ze leje wode.Slyszalem ze jest taka mozliwosc.
Immobilizer da się skasować całkowicie, tylko trzeba speca co w kompie troche pogrzebie i sie na tym zna :/. W Wawie znam takich dwóch a w twoich okolicach to musisz poszukać. Nie wiem ile Cie ASO skasuje za dorobienie kluczyka z immobilizerem ale pewnie sporo.
Immobilizer da się skasować całkowicie
Niestety nawet w servisie niedali rady.Znalazłem speca i wykasował imobilajzer całkowicie. :aloha:
skolopendra
04-02-08, 12:50
i wykasował imobilajzer całkowicie.
ile taka usługa
ps
ja bym sie za tak nie cieszył z tego powodu ,teraz to i 11latek może Ci skroić auto :/
Niestety nie było innej mozliwosci,jezeli chodzi o płatnosc to 550zł.
skolopendra
06-02-08, 00:31
550zł.
no nie tanio :/
jak to zrobiłeś, wysłałeś samego kompa do gościa, czy osobiście się pojawił przy aucie ??
Auto do servisu zawiozłem na lawecie,tam niezrobili wiec pojechało odrazu do szpeca,zajeło mu to troche czasu.Dlamnie ważne ze autko jezdzi.
skolopendra
06-02-08, 11:41
Dlamnie ważne ze autko jezdzi.
to podstawa
a i teraz dorobienie kluczyka to tylko 40 zł :)
ja bym sie za tak nie cieszył z tego powodu ,teraz to i 11latek może Ci skroić auto
mając immo też 11 latek może Ci skroić auto - jak?? szczegółów nie podam z wiadomych względów, dlatego lepiej miec zawsze dodatkowe zabezpieczenie
skolopendra
06-02-08, 12:26
dlatego lepiej miec zawsze dodatkowe zabezpieczenie
powiedział bym że to podstawa .a nawet dwa jak u mnie :)
szczegółów nie podam
jak miał będzie drugi kluczyk :d
jak miał będzie drugi kluczyk
i niech to bedzie oficjalna wersja
w koncu ile jest takich autek jak moich,trafic na brak zabezpieczen to niczym wygrac w totka.
skolopendra
06-02-08, 14:45
to niczym wygrac w totka.
lub czytać pewne, nie powiem jakie forum ;)
mam pytanie czy każdy civic EJ9 ma immo fabryczne??
no to mam problem , po jakiejś dziwnej awarii mojej hani którą opisywałem w tym temacie http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?p=822418#post822418 chciałem odpalić czerwonym kluczem nie wiedząc ze to nie dobre...
gdybym miał części z dawcy to co musiałbym wymienic ?? komputer ?? immo który sie znajduje pod kierownica tzn ten przekaźnik ?? stacyjke ? zamki i klucze z dawcy ?
hmm czy moze lepszym pomysłem było by odlutowanie ,odłączenie immo ??
skolopendra
22-11-09, 18:15
czerwonego nie powinno się wkładać do stacyjki ,lecz mając czerwony w aso szybko usuną usterkę
a ile koszt takiej naprawy w ASO orientuje sie ktoś??
ok. 250 pln biorą za wpisanie kluczyka
kurcze tylko do najblizszego ASO mam z 40 km ... hmm a jakiś mechanik w warsztacie by tego nie zrobił który sie specjalizuje w elektryce?
Nie. Bo to tego trzeba mieć programator do kluczyków. Albo Aso albo jakaś firma która się specjalizuje w kodowaniu kluczyków.
hmma jest mozliwe obejście immo, może mi ktoś wytłumaczyć jak?
skolopendra
23-11-09, 16:23
hmma jest mozliwe obejście immo,
nie bardzo ,jeśli już to wywali komputer błąd
jutro znajomy mi zaprogramuje kluczyk i mam nadzieje ze bedzie dobrze :]