PDA

Zobacz pełną wersję : Wyświetlacz wielofunkcyjny, głośniki-tył.

PerfectLife
02-05-13, 16:27
Witam,
mam civica od 8 miesięcy. Na forum jestem nowy. Jeżeli w złym miejscu zamieszczam post to proszę administratora o przeniesienie :PP Mam pytanie co do wyświetlacza (wielofunkcyjnego). Czy częste zmiany jego ustawień (tych w ustawieniach osobistych typu-kolor wyświetlacza, kiedy ma się kasować przebieg np A) może zamulić ten komputer? Bo mam wrażenie, że on już nie chodzi tak płynnie jak wtedy kiedy kupiłem auto. Mam na myśli animacje. W salonie mówią, że zmiany konfiguracji (nawet bardzo częste nie mają wpływu na to i że mi się wydaje) ale wole zapytać na forum. Jeżeli można to jakoś "zamulić" to czy jest możliwy jakiś reset całego wyświetlacza [nie chodzi mi o default setting]??
I jeszcze jedno: czy u Was w civicach też głośniki w tylnych drzwiach są słabsze niż w przednich? Tzn chodzi mi o to, że grają dużo ciszej w porównaniu do głośników w drzwiach przednich. Nawet jak się włączy tylko tylne głośniki i podgłosi na maxa to jest o wiele ciszej.

bartam
03-05-13, 12:35
Z kompem nie mam pojęcia czy można go jakoś zamulić, raczej nie słyszałem o takich przypadkach. Jeśli chodzi o tylne głośniki, faktycznie są one dużo słabsze od przednich. Trochę szkoda, bo tylne zawsze fajnie wypełniają wnętrze. Ogólnie całe audio nieźle gra szczególnie głośniki wysokotonowe są dobre, środek też nie jest zły, przydałoby się nieco więcej dołu czyli basu, pewnie to spełnia mały subwoofer w bagażniku w wyższej wersji wyposażeniowej. Oczywiście dla prawdziwego audiofila tylko profesjonalny sprzęt założony przez profesjonalistów z wygłuszaniem drzwi będzie dopiero dobrze brzmiał. A na marginesie jesteś z Kalisza to moje rodzinne miasto:) Co tam słychać nowego ?:)

PerfectLife
03-05-13, 18:26
No to tak jak mi mówiło pare osób z tym wyświetlaczem :) pewnie to , że chodzi mniej płynnie to moje urojenia hehe :D a w Kaliszu chyba nic nowego oprócz marketów i galerii...

civikus
06-05-13, 13:02
A może głośniki z tyłu grają ciszej bo nie ma tam wysokotonówek?