Zobacz pełną wersję : Strojenie IAB Kto i gdzie?
Panowie szukam jakiegos info kto by mogl mi dobrze wystroic B18C4 z seria kolektorem ssacym z IAB. Czytalem wiele na temat wymiany ssaka w c4 i jedni pisza ze najlepiej zmienic a drudzy ze nie koniecznie. Mam w planie podwyzszenie mocy w mojej hondzie, wydech juz zrobiony Hytech 4-2-1 i reszta 2.25" na dwoch przelotowych tlumikach, dolot powietrza, przepustnica 66mm i wlasnie pozostaje jedynie sprawa kolektora ssacego, zostawic serie i stroic IAB czy szukanie stroiciela bedzie nie lada gratka dla tego zmienic ssaka i nie bawic sie z IAB? w przyszlosci mam kompresor w planie lub jakies soft turbo i co wtedy z kolektorem?
zmieniaj ssaka jak ma byc dmuchanie...
Starstruck
02-05-13, 18:52
Z tego co kiedyś zasłyszałem, to Furious potrafi ładnie ogarnąć IAB.
Juz jakis trop, poczekam z tematem moze jeszcze ktos cos dopisze badz potwierdzi :) Dzieki Starstruck
Jak masz dmuchać, to zmieniaj. IAB zmienia długość kanałów dolotowych w ssaku. Krótsze = lepsze napełnianie cylindrów na wysokich obrotach, dłuższe = lepsze na niskich. Ale tylko w N/A.
sacrosaint
03-05-13, 09:23
Jeśli plany są raczej odległe to zostaw, jak chcesz w miarę szybko dmuchać to zmieniaj
Furious to ci spokojnie ogarnie
Widze ze trzeba bedzie sie wkrotce wybrac do Wawy, bo plany z dmuchaniem raczej dalekie i nie wiadomo czy w ogole wypala wiec fajnie by bylo wystroic to co jest zeby mialo rece i nogi
Starstruck
04-05-13, 11:34
Widze ze trzeba bedzie sie wkrotce wybrac do Wawy, bo plany z dmuchaniem raczej dalekie i nie wiadomo czy w ogole wypala wiec fajnie by bylo wystroic to co jest zeby mialo rece i nogi
Możesz też pogadać z użytkownikiem Gruszka - m.in. jego MB6 było strojone, z obsługą IAB, przez Furiousa :).
Yotomeczek86
04-05-13, 11:38
Zapytaj Niutona z wystroimy.pl też spokojnie Ci ogarnie i za dobre pieniądze.
musisz też dołożyć obsługę IAB w kompie na którym docelowo będziesz jeździł z mapami CROME po strojeniu
musisz też dołożyć obsługę IAB w kompie
Wiem, wiem :) Dzieki za odpowiedzi, teraz tego nie zrobie co prawda ale dobrze wiedziec gdzie uderzyc :)