Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : problem z odpaleniem

zabsonek
02-05-13, 14:06
czesc!

Mam problem z moja Hanka, ladnie palila itd teraz mruga zielony kluczyk (imobilaizer) .Pojechalem do hondy zakodowali mi kluczyk i super wszystko dziala jezdzila zero problemow, po 2 dniach znowu to samo, podjechal kolega z kompem i zakodowal kluczyk ale po jakims czasie znowu to samo.

Dodam ze problem pojawil sie po tym jak wykrecilem tunel srodkowy i wszystko zwiazane z radiem wszystie oslony (wedlug instrukcji na yt) chcialem zobaczyc jaki kabel jest mi potrzebny zeby podlaczyc parrota(zestaw glosno mowiacy)Bez oslon jezdzilem 2 dni i zaczely sie problemy z imo,w hondzie rozkladaja rece proponuja programowanie kluczyka...

znajomy mechanik powiedzial ze to moze byc akumulator, za slabe napiecie, albo cos ruszylem pod kolumna kierownicy..

Tak ze moje pytanie do was moi drodzy.. w czym tkwi problem od czego zaczac? co dokrecic sprawdzic..bo nie widzi mi sie programowanie kluczyk co 2 dni

update. czy akumulator moze byc za slaby i dlatego imo sie resetuje ? nie pamieta klucza? po diagnozie bledow wszystko wskazuje na akumulator.

Ordi
03-05-13, 22:10
ja bym nie obstawial ze to akumulator bo skoro auto z rana odpala od strzala to akumulator musi byc dobry... albo na probe mozesz zamienic sie z jakims znajomym za akumulatory na pare dni. Bez sensu kupowac odrazu nowy bo jak to nie to, to co wtedy...? szkoda kasy...
to, ze zruszyles jakies kable to tez chyba dosc malo prawdopodobne...? a probowales odpalac zapasowym kluczem? dzieje sie to samo?
a twoim kluczem od auta nikt sie w domu nie bawi (dzieci, kot, pies, tesciowa)?

zabsonek
04-05-13, 00:01
heja moj akumulator wyglada jak by sie wylal czy cos,nie mam 2 klucza :( zrobie tak jak piszesz przeloze 2 z innego auta, zastanawia mnie tylko dlaczego teraz sa takie objawy a nie wczesniej ...

Update

Pani w hondzie powiedziala ze ktos podmienil mi klucz LOL, wziolem sprawe w swoje rece po dlugiej diagnozie z miernikiem itd okazalo sie ze akumulator byl za slaby nie trzymal napiecia tak jak powinien.

Moja rada:
Cokolwiek robicie przy Aku zawsze wyciagajcie kluczyk ze staccyjki,jak podpinacie kable! zawsze bez kluczyka ..!!