Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Miarka oleju

LUK74
02-05-13, 09:27
Witam

Kupiłem civica 1.4 16 v 2002rok silnik D14Z6 i mam problem z wymiana oleju , a mianowice wg. instrukcji oleju winno sie wlac 3.5 l ale po wlaniu 2.5 litra na miarce był poziom.No ale dolałem jeszcze 1 l tak jak w instrukcji i tak jak mi powiedzieli w serwisie Hondy 3,5l. Nie wiem czy miarka jest orginalna bo znalazłem na silniku ucho od miarki a wiem ze sprzedawca ( handlaz ) wymieniał ja bo była złamana. Teraz po wlaniu 3,5l oleju na miarce jest powyzej stanu .:confused:

Prosze czy ktoś z kolegów mógłby zmieżyc długosc bagnetu/ miarki oleju bym porównał ze swoja . :rolleyes:
i ile tak naprawde wchodzi oleju 3-3,2-3,5l

Jade na dłuższą trase i byłbym wdzieczny za szybka pomoc .
ps. w aso jak sie spytałem o wymiar to : mozemy panu zamówic wtedy bedzie pan pewny .:)

LUK74
03-05-13, 06:53
widze ze jest duzo pomocnych fanów civica ale nikt nie posiada w silniku miarki oleju a samo zmierzenie jej graniczy z cudem , przeciez trzeba znac sie na cm.ciezko jest zmierzyc i pomóc .Wielkie dzieki dla was to moze nie problem ale dla mnie jest jak sie kupi auto z połamana miarka a w jej miejscu jest zastepcza niewiadomo od jakiego auta/,

POZDRAWIAM

marwol
03-05-13, 07:45
Kup dobra miarke.

Tapatalk

bunkerites
03-05-13, 10:15
Ide do auta i specjalnie dla Ciebie zmierze miarke ( Zauwaz ze sa swieta i ludzie sa na melanzach:) )

Edit:

Blaszka bagnetu ma 480mm a calosc 555mm

tak wyglada OEM bagnet:D

http://images39.fotosik.pl/2027/b5812cf73b2b917amed.jpg (http://www.fotosik.pl)

genior
03-05-13, 10:37
widze ze jest duzo pomocnych fanów civica ale nikt nie posiada w silniku miarki oleju a samo zmierzenie jej graniczy z cudem , przeciez trzeba znac sie na cm.ciezko jest zmierzyc i pomóc .Wielkie dzieki dla was to moze nie problem ale dla mnie jest jak sie kupi auto z połamana miarka a w jej miejscu jest zastepcza niewiadomo od jakiego auta/,

POZDRAWIAM

i co się tak ciskasz kolego, cierpliwości Ci chyba troche brakuje, bo jak już Ci kolega napisał, jest świąteczny weekend, forum opustoszało..

Maciek 1991
03-05-13, 20:35
U mnie długość bagnetu identyczną ale mam inny uchwyt mam okrągły

LUK74
03-05-13, 20:38
Wielkie dzieki za pomoc i przepraszam za moją niecierpliwosc ale jak widze 30 wejsc i 0 pomocy to troche ponosi. A propos dlugiej majówki to zupełnie zapomniałem pogoda do bani a ja niestety do pracy chodze i nie mam odpoczynku.
jeszcze raz dziekuje i przepraszam :)

dziekuje za chwile poswiecenia i sory za głupie pytanie